Sportief 55+

Deze beweegvorm zijn speciaal ontwikkeld voor de ‘ouderen’ onder ons. In deze beweegvormen komen allerlei aspecten aan bod van het menselijk lichaam: kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Bij Sportief 55+ door middel van allerlei oefeningen die gezamenlijk worden uitgevoerd en aan het einde een spelmoment (bv badminton), zorgen wij ervoor dat u zo lang mogelijk fit blijft. Bij ‘In Balans’ beginnen we met een warming-up van 20 min (loopoefeningen) en daarna allerlei oefeningen op de stoel. Al deze oefeningen zijn erop gericht u zo goed mogelijk in balans te houden (minder kans op vallen).

  • Speciaal ontwikkeld voor ouderen
  • Minder kans op vallen
  • Voor (oudere) mensen die graag zo lang mogelijk aan beweging willen blijven doen

Wie ben ik?

Mijn naam is Teuni Emons, wonend in Langbroek en al sinds 2001 als zelfstandige betrokken bij deze activiteiten.

Wat is mijn achtergrond?

Op mijn vierde begonnen met sporten en op mijn 13 kreeg ik al mijn eerste gymgroepen (kleuters). In de jaren daarna heb ik verschillende opleidingen gedaan waaronder verenigingsleider Gymnastiek en Turnen. Later ben ik me gaan verdiepen in het sporten met ouderen en heb ik onder andere de GALM-cursus en de cursus IN BALANS gevolgd. In 2001 ben ik bij deze activiteiten betrokken geraakt. In 1995 is er een project gestart vanuit de Rijksuniversiteit van Groningen om te bekijken of ouderen nog aan het sporten te krijgen waren (Groninger Actief Leven Model). Om ervoor te zorgen dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in beweging bleven. Uiteindelijk is het GALM-project gestopt en heeft Welnuh destijds deze activiteiten voortgezet en mij ingehuurd als begeleidster. In 2016 moest Welnuh afscheid nemen van deze activiteiten en is Somatic bereid geweest deze activiteiten onder hun naam voort te zetten en ik ben als trainster aangebleven. Daarnaast ben ik als zelfstandige betrokken bij allerlei beweegactiviteiten in de regio.

Voor wie?

Voor (oudere) mensen die graag zo lang mogelijk aan beweging willen blijven doen.  Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een proefles.

Locatie?

Sporthal Steinheim, Wijngaardsesteeg 1A, 3941 MB Doorn

Tijden?

  • Sportief 55+: Maandag 14:15 – 15:45 (na afloop koffie/thee)
  • In balans: Dinsdag 13:30 – 14:30 (na afloop koffie/thee)

Tarieven

  • Sportief 55+: € 17,50  per/maand
  • In Balans: € 20,- voor 5 lessen

U kunt een afspraak maken door ons afsprakenformulier in te vullen, contact op te nemen via 0343-417096 of te mailen naar info@somatic.nl.