Optimaliseer Jouw Welzijn: Leefstijl bij De Fysioclub

Optimaliseer Jouw Welzijn: Leefstijl bij De Fysioclub

Ontdek het leefstijl aanbod van De Fysioclub

arrow-down

Gezond Blijven en Leefstijl bij De Fysioclub: Een Unieke Benadering voor Jouw Welzijn

Bij De Fysioclub gaan we verder dan alleen het behandelen van klachten. Wij geloven in een totaalaanpak die zich richt op jouw gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Ontdek hoe onze unieke benadering, gebaseerd op drie pijlers – Therapie, Fitness en Leefstijl – niet alleen gericht is op herstel, maar ook op het bevorderen van een gezonde levensstijl.

1. Therapie, Fitness, Leefstijl: De Drie Cruciale Pijlers

Bij De Fysioclub draait het niet alleen om beter worden; het draait om gezond blijven. Onze benadering rust op drie pijlers: therapie om klachten te behandelen, fitness om je lichaam te versterken, en leefstijl om je welzijn te optimaliseren. Deze holistische aanpak maakt ons uniek in onze branche.

2. Leefstijl als Essentieel Onderdeel van Herstel

Bij ons is leefstijl meer dan een aanvulling; het is een integraal onderdeel van het herstelproces. We begrijpen dat een gezonde levensstijl bijdraagt aan een sneller herstel en het voorkomen van toekomstige klachten.

3. Vier Kerngebieden van Leefstijl bij De Fysioclub: Bewegen, Voeding, Mindset en Balans

Onze leefstijlaanpak richt zich op vier essentiële kerngebieden: bewegen, voeding, mindset en balans. Voor elk van deze gebieden hebben we diverse modules ontwikkeld, die zowel afzonderlijk als gezamenlijk kunnen worden gevolgd. Bij De Fysioclub is coaching op leefstijl altijd maatwerk, afgestemd op jouw specifieke behoeften.

4. Goed Opgeleide Leefstijl Coaches: Fysiotherapeuten, Gewichtsconsulenten en Diëtisten

Onze leefstijlcoaches zijn niet alleen goed opgeleid, maar hebben ook een achtergrond als fysiotherapeut, gewichtsconsulent of diëtist. Dit betekent dat je begeleid wordt door professionals met een diepgaand begrip van zowel beweging als voeding, waardoor jouw traject bij ons optimaal wordt begeleid.

5. Leefstijl als Onderdeel van Revalidatie, Fitness en Algehele Gezondheid

Of je nu revalideert, je fitnessdoelen wilt bereiken of gewoon je algehele gezondheid wilt ondersteunen, leefstijl speelt een cruciale rol. Onze leefstijlprogramma’s zijn ontworpen om jou te helpen bij het integreren van gezonde gewoonten in jouw dagelijks leven.

6. Gecombineerde Leefstijl Interventies (GLI) volgens COOL en Slimmer

Bij De Fysioclub bieden we niet alleen specifieke leefstijlmodules, maar ook Gecombineerde Leefstijl Interventies volgens COOL (Coaching op Leefstijl) en Slimmer. GLI-programma’s zijn wetenschappelijk onderbouwde interventies die zich richten op het duurzaam verbeteren van leefstijl en gezondheid.

  • COOL (Coaching op Leefstijl): Een gestructureerd programma waarbij je gedurende twee jaar wordt begeleid op het gebied van bewegen, voeding, slaap en stressmanagement.
  • Slimmer: Een programma dat zich specifiek richt op mensen met overgewicht of obesitas, met een focus op gezonde voeding en voldoende beweging.

7. Samenwerking met Huisartsen en Medisch Specialisten

Onze benadering gaat hand in hand met een goede samenwerking met huisartsen en medisch specialisten in de regio. Door deze samenwerking kunnen we naadloos aansluiten op medische trajecten en een geïntegreerde zorgervaring bieden.

Bij De Fysioclub zijn we niet alleen uniek in onze aanpak; we zijn toegewijd aan jouw gezondheid op de lange termijn. Ontdek hoe onze drie pijlers – Therapie, Fitness en Leefstijl – samenwerken om een holistische benadering te bieden die verder gaat dan traditionele zorg. Je gezond voelen is niet slechts een doel; het is een levensstijl. Maak deel uit van de Fysioclub-familie en investeer in een gezonder, gelukkiger leven.

Wat onze leden zeggen

Jurgen

"Door de professionele hulp van de fysioclub voel ik een fysieke en mentale verandering waardoor ik beter in mijn vel zit en meer kan dan voorheen."

Jurgen

Willem-Jan

"Ik kom hier graag omdat ik er onder begeleiding van fysiotherapeuten kan trainen. Mijn lichaam is na het ongeluk nogal gecompliceerd en hier krijg ik deskundige begeleiding en tips. Ze accepteren me zoals ik ben en mijn houding verbetert door de training: dat vind ik belangrijk."

Willem-Jan

Ingrid

"Longcovid, vaak kom ik moe en somber binnen, maar zodra ik bezig ben "stroomt" de levenslust weer binnen. Vrolijk en vol energie loop ik weer naar buiten."

Ingrid

Rien

"Ik ben erg blij met de begeleiding bij MTC de Fysioclub. De zorg is specifiek afgestemd op wat ik nodig heb. De juiste middelen zorgen ervoor dat ik optimaal word uitgedaagd."

Rien

Benjamin

"Dankzij de persoonlijke begeleiding bij MTC ga ik stap voor stap weer vooruit. De combinatie van fysio en ergo sluit naadloos op elkaar aan en dat zorgt ervoor dat ik me gehoord voel bij MTC."

Benjamin

Ineke

"Wat ik zo goed vind aan de Fysioclub is dat ze goed naar de mensen luisteren, dus bij klachten gewoon heel langzaam opbouwen."

Ineke

Joseph

"Over de fysiotherapeuten van JVDI kom ik woorden tekort om te vertellen hoe goed zij hun vak verstaan. Het zijn niet alleen professionals in hun vak, maar weten ook met enthousiasme hun know-how over te brengen op de cliënten/patiënten."

Joseph

Brenda

"Iedereen komt wel eens op een moment in het leven waarop de balans kwijt is. Zo ook bij mij. En dan is het fijn dat er begeleiding is vanuit een professionele club, die met je meedenkt en meebeweegt. Zo heb ik de Fysioclub in Deurne leren kennen. Een groep betrokken en kundige professionals die werken onder één dak. Niet alleen praktisch voor planning en reistijd, maar ook handig vanwege de korte lijnen. Alle professionals kennen elkaar en ieder werkt, weliswaar vanuit eigen professie, toch samen met elkaar waardoor doorverwijzing in een handomdraai is geregeld. Ook de mogelijkheid om naast behandeling onder begeleiding te sporten in de fitnessruimte maakte voor mij het plaatje compleet. Door de prima combinatie en samenwerking tussen fysiotherapie, manuele therapie en podotherapie, heb ik mijn balans weer kunnen vinden!"

Brenda

arrow-left
arrow-right
Zet nu de eerste stap naar een fitter en gezonder leven

Zet nu de eerste stap naar een fitter en gezonder leven

Nog vragen?

Geen probleem. Vul het contactformulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie.

Vraag alle (start)informatie aan