Medezeggenschap en Cliëntenraad bij JVDI De Fysioclub: Jouw Stem, Onze Zorg

Medezeggenschap en Cliëntenraad bij JVDI De Fysioclub: Jouw Stem, Onze Zorg

Ontdek het Belang van Medezeggenschap en de Rol van de Cliëntenraad

arrow-down

Medezeggenschap bij JVDI De Fysioclub

Bij JVDI De Fysioclub streven we naar de beste kwaliteit in fysiotherapeutische zorg. Bij ons staat de cliënt altijd centraal, en daarom willen we je  graag informeren over iets wat voor ons van enorm belang is: onze Cliëntenraad.

Waarom een Cliëntenraad?

Bij JVDI De Fysioclub geloven we in transparantie, openheid en het luisteren naar onze cliënten. Daarom hebben we een Cliëntenraad opgericht. Maar waarom eigenlijk?

Voordelen voor onze cliënten

  1. Vertegenwoordiging: De Cliëntenraad vertegenwoordigt jou, onze gewaardeerde cliënten. Ze zijn er om jouw belangen te behartigen, jouw stem te laten horen en ervoor te zorgen dat jouw behoeften en wensen worden begrepen en vervuld.
  2. Kwaliteitsbewaking: De raad houdt toezicht op de kwaliteit van onze zorg en diensten. Ze zijn jouw ogen en oren binnen onze organisatie en helpen ons om constant te streven naar verbetering en excellentie.
  3. Toegankelijkheid en klantvriendelijkheid: Door deel te nemen aan de besluitvorming dragen zij bij aan het creëren van een toegankelijke en klantvriendelijke omgeving voor iedereen.

Voordelen voor JVDI De Fysioclub

  1. Verbeterde communicatie: Via de Cliëntenraad kunnen we direct in contact staan met onze cliënten, hun feedback ontvangen en beter begrijpen wat zij nodig hebben en verwachten van onze diensten.
  2. Wettelijke naleving: Het oprichten van een Cliëntenraad is niet alleen een teken van onze betrokkenheid naar onze cliënten, maar ook een wettelijke verplichting. We voldoen hiermee aan de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz).

Wet medezeggenschap cliënten: wat houdt het in?

De Wmcz is een belangrijke wet die ervoor zorgt dat cliënten inspraak hebben in de gang van zaken binnen zorginstellingen zoals de onze. Deze wet is tot stand gekomen om de rechten van cliënten te waarborgen en ervoor te zorgen dat hun stem gehoord wordt.

Medezeggenschap betekent dat cliënten het recht hebben om mee te praten en mee te beslissen over zaken die hen aangaan. Dit kan gaan over de kwaliteit van zorg, de organisatie van de instelling, maar ook over onderwerpen als veiligheid, hygiëne en privacy.

Onze Cliëntenraad

De Cliëntenraad van JVDI De Fysioclub bestaat uit drie toegewijde leden, die elk een stem zijn voor onze cliënten op verschillende locaties:

  • Mieke Maas: Vertegenwoordigt de locatie Helmond. Met haar ervaring in kwaliteitszorg en productontwikkeling zet ze zich in voor de belangen van onze cliënten.
  • Nils Naus: Vertegenwoordigt de locatie Nederweert. Als coördinator bij een lokale voetbalclub brengt hij een frisse kijk en betrokkenheid bij het behartigen van de behoeften van onze cliënten.
  • Brigit Beks: Vertegenwoordigt de locatie Mierlo. Met haar achtergrond in het onderwijs en haar eigen ervaring als cliënt bij JVDI De Fysioclub, brengt ze waardevolle inzichten en passie voor kwaliteit en klantvriendelijkheid.

Neem contact op!

Heb je vragen, suggesties of feedback voor onze Cliëntenraad? We horen graag van jou! Je kunt ons bereiken via clientenraad.jvdi@fysioclub.nl.

Bedankt voor jouw vertrouwen in JVDI De Fysioclub. Samen streven we naar de beste zorgervaring voor jou.

Nog vragen?

Geen probleem. Vul het onderstaande formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.