ZwangerFit Amersfoort

Ben je zwanger en wil je fit de zwangerschap door? Het ZwangerFit® programma bij MTC de Fysioclub is de perfecte oplossing om verantwoord en onder begeleiding van een gespecialiseerd bekkenfysiotherapeut aan lichaamsbeweging te doen tijdens de zwangerschap en goed voorbereid de bevalling in te gaan. Dit programma wordt onder leiding van Svenja Eikermann (MSc, bekkenfysiotherapeut, fysiotherapeut en ZwangerFit® trainer/coach).

  • Het Fysioclub ZwangerFit® programma bestaat uit een actieve training
  • Het programma is afgestemd op jouw persoonlijke doelen
  • Vanaf week 12 van jouw zwangerschap kun je deelnemen

Zwanger en sporten?

Tijdens de zwangerschap veranderen, onder invloed van hormonen, veel processen in het lichaam. Banden verweken, waardoor de stabiliteit in de gewrichten verandert en het lichaam uiteindelijk klaar is om de bevalling mogelijk te maken. Het is verstandig is om bewust met deze veranderingen om te gaan. In het ZwangerFit programma wordt rekening gehouden met deze fysiologische processen in het lichaam, om je zo fit mogelijk door de zwangerschap te helpen. Bewust aanspannen van bekken- en rompspieren, met het handhaven van een goede houding, zijn voorwaarden om het lichaam zo lang mogelijk fit en sterk te houden tijdens de zwangerschap. Dit geeft niet alleen meer kracht tijdens de zwangerschap en bevalling, maar ook na de bevalling zal de aangeleerde actieve controle over de bekkenbodem eerder terugkomen.

Fysioclub ZwangerFit® programma

Het Fysioclub ZwangerFit® programma bestaat uit een actieve training afgestemd op jouw persoonlijke doelen en onder begeleiding van een gespecialiseerd bekkenfysiotherapeut. Een combinatie van cardiotraining op de nieuwste trainingsapparatuur, gerichte oefeningen met aandacht voor de bekkenbodem, ontspanningsoefeningen en houdingstraining in groepsverband, zullen aan bod komen.
Vanaf week 12 van jouw zwangerschap tot aan de bevalling kun je deelnemen aan het programma.

Informatie

Benieuwd of het Fysioclub ZwangerFit® programma iets voor jou is? Of wil je extra informatie? Lees dan de ZwangerFit brochure of bel met MTC de Fysioclub.

Tarieven ZwangerFit® bij De Fysioclub

  • 1 maand    47,50 euro (1 x per week)

Wanneer kun je terecht?

ZwangerFit is iedere dinsdagavond van 19:30 uur – 20:30 uur op MTC Zuid.

Direct aanmelden kan eenvoudig via deze link.

Ben je onlangs bevallen en wil je weer jouw sport/fitness op een verantwoorde manier hervatten? Dan is ons Mama Fit programma mogelijk iets voor jou!