Programma's schouderpijn


De schouder is een mobiel gewricht dat bestaat uit een kleine kom en een relatief grote kop. De bovenarm (humerus) vormt samen met het sleutelbeen (clavicula) en het schouderblad (scapula) de schoudergordel. Deze botstukken garanderen samen de bewegingsuitslagen van onze armen. De botten bieden weinig steun aan elkaar waardoor een groot deel van de stabiliteit afhankelijk is van de omringende spieren en pezen (cuff musculatuur).

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen plotseling ontstaan als gevolg van een trauma, door artrose of geleidelijk door structurele overbelasting van de schouder. Langdurige herhaalde bewegingen kunnen irritatie of ontstekingen veroorzaken. Schouderklachten kunnen gepaard gaan met nekklachten.

Bij De Fysioclub gaan we direct aan de slag met de beperkingen die je ondervindt van deze klachten. Er zal een analyse van de klachten gemaakt worden, vervolgens zal er een onderzoek naar de oorzaak van de klachten plaatsvinden. Op basis van alle gegevens zal er een behandelplan opgezet worden. Er worden tijdsgebonden en persoonlijke behandeldoelen opgesteld zodat het behandeltraject een duidelijk begin- en eindpunt heeft.

De behandeling heeft een actief karakter. Er zal veel oefentherapie aan bod komen en ook oefeningen voor thuis zullen een belangrijk onderdeel zijn.

Revalideren na een schouderoperatie kan onder gespecialiseerde begeleiding bij De Fysioclub. Alle onderzoeken en behandelingen die De Fysioclub uitvoert zijn opgesteld aan de hand van de meest recente evidentie.

Lees ook onze blog: 10 tips voor schouderklachten.

Blogs

blog schouder

De schouders eronder zetten

De schouder staat bekend als een lastig gewricht. Het is complex en kan veel verschillende aandoeningen veroorzaken. Soms zijn deze langdurig en...

Lees meer
Zo krijg je meer kracht in je schouders! - De Fysioclub

Zo krijg je meer kracht in je schouders!

Om meer kracht in je schouders te krijgen kun je een aantal dingen doen. In deze blog vertellen we er meer over!

Lees meer
Last van spanningshoofdpijn Dit kun je doen! - De Fysioclub

Last van spanningshoofdpijn? Dit kun je doen!

Heb jij wel eens last van aanhoudende spanningshoofdpijn? In deze blog vertellen we wat je tegen deze hoofdpijn kunt doen.

Lees meer
10 tips voor schouderklachten - De Fysioclub Fysiotherapie

10 tips voor schouderklachten

Iedereen heeft wel eens last van pijn in de schouder. Schouderklachten kunnen meerdere oorzaken hebben maar worden vaak veroorzaakt door overbelast...

Lees meer

Snel een deskundig advies? Maak dan direct een afspraak

Wil je jouw klachten bespreekbaar maken of dat er een professional naar kijkt?
Maak dan direct een afspraak.

Afspraak maken