Programma's schouderpijn


De schouder is een mobiel gewricht dat bestaat uit een kleine kom en een relatief grote kop. De bovenarm (humerus) vormt samen met het sleutelbeen (clavicula) en het schouderblad (scapula) de schoudergordel. Deze botstukken garanderen samen de bewegingsuitslagen van onze armen. De botten bieden weinig steun aan elkaar waardoor een groot deel van de stabiliteit afhankelijk is van de omringende spieren en pezen (cuff musculatuur).

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen plotseling ontstaan als gevolg van een trauma, of geleidelijk door structurele overbelasting van de schouder. Langdurige herhaalde bewegingen kunnen irritatie of ontstekingen veroorzaken. Schouderklachten kunnen gepaard gaan met nekklachten.

Bij De Fysioclub gaan we direct aan de slag met de beperkingen die je ondervindt van deze klachten. Er zal een analyse van de klachten gemaakt worden, vervolgens zal er een onderzoek naar de oorzaak van de klachten plaatsvinden. Op basis van alle gegevens zal er een behandelplan opgezet worden. Er worden tijdsgebonden en persoonlijke behandeldoelen opgesteld zodat het behandeltraject een duidelijk begin- en eindpunt heeft.

De behandeling heeft een actief karakter. Er zal veel oefentherapie aan bod komen en ook oefeningen voor thuis zullen een belangrijk onderdeel zijn.

Revalideren na een schouderoperatie kan onder gespecialiseerde begeleiding bij De Fysioclub. Alle onderzoeken en behandelingen die De Fysioclub uitvoert zijn opgesteld aan de hand van de meest recente evidentie.


E-books

Nieuws