Recept: Omelet met courgette en garnalen

Weet jij soms ook niet meer wat je wilt lunchen en eindig je altijd met een bruine boterham met kaas? Houd dan de komende tijd onze blog in de gaten! Om de twee weken delen wij een lekker lunchrecept. Deze week een recept dat altijd goed is: een omelet. Je kunt er eindeloos mee variëren en het is nog gezond ook. Lees je mee?

Recept voor één persoon

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • een kwart courgette
  • 50 gram garnaaltjes
  • een handje peterselie
  • een handje munt
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Begin met de courgette en snijdt deze in dunne langwerpige reepjes. Dit wordt ook wel julienne genoemd in professionele kokstermen. Doe de stukjes courgette in een vergiet om ze een beetje uit te laten lekken en voeg wat zout en peper toe.

Pak een kom en klop de twee eieren tot ze luchtig zijn. Voeg zout en peper toe. Snijdt de peterselie en munt in stukjes en voeg ook toe. Doe tot slot de garnalen bij het mengsel en roer alles goed door elkaar.

Dep de stukjes courgette af met een stuk keukenpapier zodat er straks niet teveel vocht in de omelet komt. Verhit vervolgens wat olijfolie in een bakpan en bak de reepjes courgette. Voeg wanneer deze gaar zijn het eimengsel voorzichtig toe. Zorg dat alle ingrediënten enigszins verdeeld zijn over de pan.

Laat de omelet zachtjes garen op laag vuur. Wacht tot het mengsel droog is geworden en draai het vuur dan nog eventjes wat hoger om de onderkant een beetje krokant te maken. Je krijgt de omelet dan ook iets makkelijker uit de pan. Serveer de omelet eventueel op brood.

Eet smakelijk!

Tip: houd je niet van courgette of garnalen? Je kunt deze ingrediënten eenvoudig vervangen door andere groenten of vis. Zo zijn groene asperges, spinazie of zalm ook heerlijk in een omelet!