Recept: Omelet met courgette en garnalen

Weet jij soms ook niet meer wat je wilt lunchen en eindig je altijd met een bruine boterham met kaas? Houd dan de komende tijd onze blog in de gaten! Om de twee weken delen wij een lekker lunchrecept. Deze week een recept dat altijd goed is: een omelet. Je kunt er eindeloos mee variëren en het is nog gezond ook. Lees je mee?

Recept voor één persoon

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • een kwart courgette
  • 50 gram garnaaltjes
  • een handje peterselie
  • een handje munt
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Begin met de courgette en snijdt deze in dunne langwerpige reepjes. Dit wordt ook wel julienne genoemd in professionele kokstermen. Doe de stukjes courgette in een vergiet om ze een beetje uit te laten lekken en voeg wat zout en peper toe.

Pak een kom en klop de twee eieren tot ze luchtig zijn. Voeg zout en peper toe. Snijdt de peterselie en munt in stukjes en voeg ook toe. Doe tot slot de garnalen bij het mengsel en roer alles goed door elkaar.

Dep de stukjes courgette af met een stuk keukenpapier zodat er straks niet teveel vocht in de omelet komt. Verhit vervolgens wat olijfolie in een bakpan en bak de reepjes courgette. Voeg wanneer deze gaar zijn het eimengsel voorzichtig toe. Zorg dat alle ingrediënten enigszins verdeeld zijn over de pan.

Laat de omelet zachtjes garen op laag vuur. Wacht tot het mengsel droog is geworden en draai het vuur dan nog eventjes wat hoger om de onderkant een beetje krokant te maken. Je krijgt de omelet dan ook iets makkelijker uit de pan. Serveer de omelet eventueel op brood.

Eet smakelijk!

Tip: houd je niet van courgette of garnalen? Je kunt deze ingrediënten eenvoudig vervangen door andere groenten of vis. Zo zijn groene asperges, spinazie of zalm ook heerlijk in een omelet!

Ervaar je klachten? De Fysioclub kan je helpen!

De Fysioclub biedt complete en professionele begeleiding indien je klachten ervaart. Of je nu last hebt van een sportblessure of wilt revalideren na een ingrijpende operatie, wij staan voor je klaar met een persoonlijke oplossing. Je kunt bij ons terecht voor verschillende soorten therapie, zoals fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie, geriatriefysiotherapie, bekkenfysiotherapie, oedeemtherapie of oncologische therapie.

Daarnaast beschikken we ook over andere therapeutische disciplines, zoals ergotherapie en psychologie. Met een team van gespecialiseerde medewerkers bieden wij de best mogelijke zorg. Door middel van een multidisciplinaire aanpak en de kennis van alle gespecialiseerde professionals werken we aan de oplossing voor jouw probleem.

Snel een deskundig advies? Maak dan direct een afspraak

Wil je jouw klachten bespreekbaar maken of dat er een professional naar kijkt?
Maak dan direct een afspraak.

Afspraak maken