Recept: Bananenpannenkoeken

Zin om eens een keer wat anders te lunchen dan plakken belegd brood of een salade? Ga dan voor bananenpannenkoeken! Niet alleen heel erg lekker, ook nog eens gezond. Nouja… mits je fruit toevoegt in plaats van chocoladepasta 😉 Je maakt deze pannenkoeken in een handomdraai. Bak er lekker veel tegelijk want ook koud zijn ze heerlijk.

Recept voor één persoon

Ingrediënten

  • 2 bananen (hoe rijper, hoe beter)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels havermout
  • Kokosolie of roomboter
  • Fruit naar keuze: blauwe bessen of frambozen passen er goed bij

Bereidingswijze

Doe de bananen in een kom en prak ze fijn met een vork of staafmixer. Kluts in een ander kommetje de eieren en roer de havermout erdoor. Voeg de bananen toe en roer net zo lang door tot je een smeuïg beslag hebt.

Verhit wat kokosolie of roomboter in een koekenpan en voeg het beslag toe. Je kunt de pannenkoeken zo groot maken als je zelf wilt. Bak de pannenkoeken zo’n twee minuten aan beide kanten. Serveer ze met fruit, stroop of wat kokossnippers.

Smullen maar!