Manuele therapie bij JVDI de Fysioclub

Helmond, Deurne, Mierlo, Gemert

Vaak kun je de effecten van manuele therapie direct merken. De beweeglijkheid verbetert en de pijn zal afnemen.

De manueeltherapeut is een specialist op het gebied van het stellen van een diagnose betreft stoornissen van het bewegingsapparaat en beschikt over speciale technieken om deze stoornissen te behandelen. Dit zijn technieken om de mobiliteit (beweeglijkheid) te verbeteren en spierspanning er omheen te verminderen. Hierdoor wordt het makkelijker een bepaalde houding of beweging in jouw persoonlijk functioneren te herstellen. Voor, tijdens en na de behandeling doen we metingen. Deze leveren veel ervaringscijfers op, waarmee de therapeuten jou en anderen een nóg betere behandeling kunnen geven.

Hoe gaat de manueeltherapeut bij JVDI de Fysioclub te werk?

Vraaggesprek:

De manueeltherapeut zal een uitgebreid vraaggesprek houden om de klachten die je hebt te verduidelijken en om de oorzaak te kunnen achterhalen. Door een goed vraaggesprek kan de manueeltherapeut zich in het lichamelijk onderzoek zo goed mogelijk richten op datgene wat voor jou de belemmeringen zijn in het bewegend functioneren.

Onderzoek:

Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de klachten beter in beeld te brengen, een meting te doen en om een persoonlijk behandelplan te kunnen maken. Na het onderzoek kan de manueeltherapeut aangeven hoe lang en hoe vaak er behandeld gaat worden en welke technieken nodig zijn om het behandeldoel te bereiken.

Behandeling:

De behandeling bestaat uit verschillende manueel therapeutische technieken. Dat kan het manipuleren (kraken) van een gewricht zijn. Verder zal de manueeltherapeut oefeningen en adviezen meegeven om de mobiliteit te behouden of te verbeteren. Tijdens en na de behandelperiode doen we metingen om het herstelproces zo inzichtelijk mogelijk te maken.

Voor wie is manuele therapie bedoeld?

De manueel therapeut behandelt uiteenlopende klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dit kan een lokale behandeling van een gewricht en het daaromheen liggende weefsel zijn of de behandeling gaat uit van de wervelkolom, waar andere gewrichten en delen van het lichaam door geïnnerveerd worden. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut behandelt zijn:

 

  • Nekklachten
  • Hoofdpijnklachten of migraine
  • Schouder- en elleboogklachten
  • Rugklachten zowel hoog als laag in de rug.
  • Rib- en borstpijn
  • Heupklachten

Direct aanmelden of een afspraak maken voor Manuele therapie?

Vul dan onderstaand contactformulier in