Overige behandelingen

Naast alle specialisaties die De Fysioclub in huis heeft om je te helpen ‘beter worden’, zijn onze therapeuten continu bezig om de overige behandelingen effectiever en op maat aan te bieden. Zij volgen extra scholing om hun kennis te verbreden en meer vaardigheden te kunnen toepassen. Een behandeling kan bij de ene persoon beter werken en minder geschikt zijn voor een ander met dezelfde problematiek. Om meer mogelijkheden te bieden hebben de zorgverleners bij De Fysioclub tal van behandelmethodes en apparatuur tot hun beschikking. Zij kunnen elkaar inschakelen om jou de zorg te geven die jij nodig hebt voor jouw klachten. Deze behandelmethoden zijn er om jouw behandeling te ondersteunen, om het herstel aan te zetten en om je te helpen om je zo snel mogelijk te laten functioneren op het niveau waar jij graag wilt zijn of komen.

Medical Taping ondersteunt de natuurlijke functie van spier of gewricht

Curetape

Medical taping is het aanbrengen van een elastische, hypoallergene tape, curetape, om de spierspanning te reguleren (verhogen of verlagen) en om de bloedcirculatie en lymfeafvoer te stimuleren. Medical taping kan gewrichtsfuncties ondersteunen zoals het vergroten van de stabiliteit, het stimuleren van de propriocepsis (het bewegingsgevoel) en het ‘sturen’ van de bewegingsrichting van het gewricht. Verder kan medical taping een neuro-reflectoir effect hebben (invloed op het zenuwstelsel).


Curetape medical taping De Fysioclub Overige behandelingen

De werking van curetape.

Het is een tape die rekbaar is en een zelfklevende laag heeft. Het lichaamsdeel hoeft niet volledig te worden ingetapet, een enkele laag op de huid is voldoende. Door de elastische werking, wordt het effect via de huid aangezet. Het zet de gewrichten en spieren niet vast, maar houdt ze bewegelijk, waardoor de circulatie in takt blijft of juist gestimuleerd wordt. Door de speciale techniek van het aanbrengen van de tape, zal de tape de ondersteuning bieden die ervan gevraagd wordt en helpt op deze manier het natuurlijke herstelproces van het lichaam. De tape kan meerdere dagen blijven zitten en mag nat worden.

Voor wie?

Medical taping is onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling en is voor iedereen met gewrichtsklachten, spierproblemen, overbelastingen, houdingsproblemen, sportblessures, ontstekingen of vochtophopingen, geschikt.

Vergoeding

Het toepassen van curetape valt onder de reguliere behandeling fysiotherapie. Heb je een aanvullende verzekering? Dan wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van de voorwaarden. Soms wordt er wel een kleine bijdrage gevraagd voor de tape zelf.

Pijnvrij de beweeglijkheid van je gewrichten vergroten.

Mulligan Concept

Het Mulligan Concept is een veilige, effectieve en pijnvrije manier van mobiliseren. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van een passieve correctie (door de fysiotherapeut) met het actieve bewegen van de gewrichten (door de cliënt). De cliënt heeft dus zelf een actieve rol bij het mobiliseren van het gewricht, wat deze techniek onderscheidend maakt van andere mobilisatietechnieken. Op deze manier kan er snel en pijnvrij, functie teruggewonnen worden in de wervelkolom of de perifere gewrichten.


Mulligan therapie De Fysioclub Overige behandelingen

De werking van het Mulligan Concept.

Mulligan (de grondlegger van dit concept) ging uit van een ‘positie fout’ in het gewricht. De mobilisatie (het beweeglijk maken van het gewricht), die hij toepaste was een passieve (uitgevoerd door de therapeut), kleine kracht om het gewricht in de pijnvrije uitgangshouding te brengen. Vanuit deze pijnvrije stand wordt de cliënt gevraagd het gewricht actief (zonder pijn) in de richting van de beperking te bewegen. Gewrichten vinden dan in een paar herhalingen hun ‘oude’, verbeterde functie terug. De kracht die ervoor nodig is, is klein en het resultaat is snel.

Waarop is Mulligan toe te passen?

Voor scharniergewrichten, kogelgewrichten en wervelgewrichten zijn verschillende technieken ontwikkeld. Alle gewrichten kunnen hierdoor functioneel behandeld worden. Langdurig aanwezige klachten zoals hoofdpijn of de tenniselleboog, zijn met deze methode vaak effectief en snel te behandelen. Er moet direct resultaat te zien zijn, waardoor de therapeut snel weet of dit de meest effectieve behandelmethode is of niet.


Een op maat voetzool om zonder klachten te functioneren.

Podologie

Je voeten ondersteunen je hele lichaam en krijgen de hele dag door een behoorlijke belasting. Een standsverandering in de voet kan leiden tot klachten elders in het lichaam. De voetkundig sportadviseur (fysiotherapeut) kan je een persoonlijke advies geven. Soms is een op maat gemaakte inlegzool nodig om ondersteuning te bieden aan de voet en om het lichaam in een minder belastende stand te corrigeren.


Podologie De Fysioclub Overige behandelingen

Hoe werkt het?

Met het FootBalance Concept zal er door onze voetkundig sportadviseur met een apparaat een analyse van de voet gemaakt worden. Een advies betreft het voor jou meest geschikte schoeisel wordt gegeven. Terwijl je wacht wordt een zooltje gemaakt, dat de optimale ondersteuning biedt voor jouw voeten en de juiste uitlijning van het lichaam geeft. Dit zorgt ervoor dat je optimaal jouw activiteiten kunt uitvoeren. Het helpt je prestaties verbeteren, je klachten verhelpen of voorkomen en het zorgt voor een comfortabeler looppatroon.

Welke klachten behandelt de voetkundig adviseur?

Zelfs klachten aan de enkel, knie, heup, rug en nek kunnen veroorzaakt worden door problemen in de voet en enkel. De fysiotherapeuten, manueeltherapeuten en bekkenspecialisten van De Fysioclub werken daarom nauw samen met hun collega voet-specialisten. Met de volgende problemen of klachten kun je terecht bij de voetkundig specialist:

 • Lichamelijke klachten die voortkomen uit voet of enkel
 • Hielspoor
 • Achillespeesklachten
 • Voorvoetpijn
 • Verminderd gevoel in de voeten als gevolg van diabetes
 • Vermoeide voeten
 • Knieklachten
 • Enkelinstabiliteit
 • Doorgezakte voorvoeten
 • Hallux valgus

Kosten en vergoeding

In de meeste gevallen is een consult voldoende voor een goed advies en het aanmeten van een paar zolen. De zolen worden tijdens het consult gemaakt, dus klaar terwijl je wacht. Je betaalt een vast bedrag voor het consult en de zolen. De zolen worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Chiropractie

De Chiropractor houdt zich bezig met het diagnostiseren, behandelen en de preventie van klachten aan het bewegingsapparaat, voornamelijk functionele stoornissen die betrekking hebben op de wervelkolom. Chiropractie dient ter aanvulling op de reguliere geneeskunde, niet als vervanging hiervan.

Chiropractie De Fysioclub Overige behandelingen

Wat doet een chiropractor?

De chiropractor is een universitair geschoolde expert op het gebied van belemmeringen die je ondervindt in jouw dagelijks leven. De chiropractor gaat uit van het principe dat ons houdings- en bewegingsapparaat gemaakt is om te bewegen op een natuurlijke en lichaamseigen manier. Als dit verstoord raakt door te weinig lichaamsbeweging, door spanning, stress of door er routinematig een andere belasting van te vragen, kunnen er klachten ontstaan. De behandeling van de chiropractor is zoveel mogelijk gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke kennis.

De behandeling

De behandeling van de chiropractor werkt snel en effectief. Het resultaat zal met oefentherapie ondersteunt worden om het resultaat op de lange termijn vast te houden. Indien nodig heeft de chiropractor contact met andere zorgverleners of werkt daarmee samen zoals andere therapeuten, de specialist of huisarts.

Ergotherapie

De ergotherapeut zich richt op mensen met lichamelijke of psychische problemen, die daarvan beperkingen ondervinden in de alledaagse handelingen. Dagelijks activiteiten als koken, werken, aankleden, sporten, schoonmaken of boodschappen doen, zijn normaal gesproken automatische handelingen. Als om welke reden dan ook, het functioneren moeilijker gaat, wordt pas duidelijk hoe ingewikkeld deze handelingen kunnen zijn. De ergotherapeut behandelt ook complexere handelingen bij mensen in een revalidatietraject zitten.


Ergotherapie De Fysioclub Overige behandelingen

De ergotherapeut richt zich op de activiteiten, op de persoon en de omgeving. Met de juiste zorg zal de ergotherapeut deze activiteiten (weer) mogelijk maken. Het werk van de ergotherapeut betekent aanpassingen aanbieden, oplossingen bedenken en mogelijkheden creëren om jou te helpen te laten functioneren in je dagelijks leven.

Behandeling

De ergotherapeut maakt aan de hand van een uitvoerig vraaggesprek en onderzoek een behandelplan waarin duidelijk naar voren komt wat de behandeldoelen zijn en hoe deze bereikt gaan worden. Dit kan in de vorm van het geven van advies, het geven van trainingen, het bedenken van oplossingen of het maken van aanpassingen in het dagelijks leven. De therapeut zal vaak in de omgeving van de client komen om juist de situatie in het dagelijks leven goed te kunnen zien en daarop in te kunnen spelen.

Wordt ergotherapie vergoed?

In het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen wordt 10 uur ergotherapie vergoed voor iedereen. Sommige verzekeraars vergoeden meer uren in het aanvullende pakket.

Winback

Winback is een techniek die gebruikt wordt om het herstel van spier- en gewrichtproblemen te versnellen. Door de combinatie van manuele technieken en de apparatuur van Winback zal de pijn verminderd worden, de beweeglijkheid (mobiliteit) verbeteren en de revalidatie sneller gaan.

Winback De Fysioclub Overige behandelingen

De behandeling

De zenuwimpulsen die pijn geven worden langdurig geblokkeerd door het Winbackapparaat. Tijdens deze behandeling voel je een diepe, aangename warmte die ontspannend werkt. Je bloed- en lymfecirculatie wordt hersteld. Door dan manuele technieken in te zetten wordt de beweeglijkheid vergroot.

Waar kan Winback voor ingezet worden?

Winback kan ingezet worden voor gewrichts-, spier-, en peesproblemen zoals:

 • Artrose
 • Peesirriaties van de schouder
 • Tenniselleboog
 • Rug- en nekklachten

Maak een afspraak

Wil je gelijk met ons in contact nemen voor een vraag of een eventuele afspraak? Vul dan het formulier hier onder in en wij nemen contact met je op.