De Fysioclub biedt oncologiefysiotherapie

Binnen de fysiotherapie biedt De Fysioclub een specialistische behandeling voor cliënten die kanker hebben of hebben gehad, namelijk oncologiefysiotherapie. In deze behandeling ligt de focus op de gevolgen van kanker. Dit kunnen bijvoorbeeld verstoringen in het lichaam zijn maar ook beperkingen in het dagelijks leven. Zowel tijdens als na de ziekte kan deze behandeling worden gevolgd.

Oncologiefysiotherapie

Wij vertellen je graag meer over oncologiefysiotherapie. Hiervoor is het echter noodzakelijk om ook het begrip oncologie uit te leggen. Oncologie is de medische kennis en behandeling van kanker. Met deze behandeling wordt geprobeerd om de kanker te genezen of terug te dringen en de ziekteverschijnselen te verminderen.

Wanneer maak je gebruik van oncologiefysiotherapie?

Niet alleen de kanker zelf maar ook de behandeling ervan kan veel gevolgen hebben voor een patiënt. Deze gevolgen zijn merkbaar in het lichaam, psychisch maar ook in het sociale welzijn. Dit verschilt per persoon, waardoor de behandeling dus een persoonlijke benadering vereist.

Binnen de oncologiefysiotherapie wordt er gekeken hoe de patiënt ondersteuning kan krijgen en waar hij of zij hulp bij kan gebruiken. Zo kan de therapie bijvoorbeeld worden ingezet wanneer iemand last heeft van vermoeidheid, veel pijn of spanningsklachten, maar is het ook relevant bij verlies van conditie en kracht of een verstoorde lichaamsbeleving.

De behandeling

Bij De Fysioclub bestaat de oncologiefysiotherapie uit verschillende onderdelen. De inzet van deze onderdelen binnen de behandeling hangt af van de persoonlijke situatie van de cliënt.

Om je een beeld te geven van de mogelijkheden hebben we onderstaand een overzicht gemaakt van de mogelijke onderdelen:

  • Fysiotherapie
  • Psychische hulp
  • Oedeemtherapie
  • Zwachtelen van lichaamsdelen
  • Persoonlijk advies

Onze behandelaars

Heb jij behoefte aan oncologiefysiotherapie bij De Fysioclub en wil je graag weten wie jou gaat behandelen? Onderstaand vind je meer informatie over onze behandelaars.

Oedeemthererapie Marjoke van HaastrechtMarjoke van Haastrecht – van Griethuysen. Oedeemtherapeut, Oncologiefysiotherapeut, Fysiotherapeut

Marjoke van Haastrecht – van Griethusen is aangesloten bij het Fysiotherapie Netwerk Oncologie (FyNeOn). Tevens is ze lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie (NVFL). Tot slot participeert ze in een multidisciplinair netwerk in Geldrop, de Samenwerkende Paramedici Oncologische Zorg (SPOZ).

Oncologiefysiotherapie in Geldrop

Bij De Fysioclub kun je voor oncologiefysiotherapie terecht bij onze locatie in Geldrop. Hier heb je toegang tot verschillende soorten behandelingen en wordt er gekeken naar jouw persoonlijke situatie. Wil je meer weten over deze behandeling of heb je een prangende vraag? Neem dan contact op met onze oncologiefysiotherapeut Marjoke van Haastrecht – van Griethuysen.

Wil je een afspraak maken of je aanmelden voor oncologietherapie?

Neem dan contact op via het contactformulier.