De Fysioclub biedt oedeemtherapie

Bij De Fysioclub behandelen we cliënten met lymfoedeem. Deze aandoening ontstaat wanneer het evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht niet in balans is. In het lichaam vormen zich hierdoor ongewone ophopingen van vocht. Lymfoedeem kan ontstaan naar aanleiding van een operatie of ongeval maar ook door kanker, bloedvatproblemen of littekens.

Bij De Fysioclub bieden wij voor cliënten met lymfoedeem oedeemtherapie. Deze therapie zorgt ervoor dat het vocht weer wordt afgevoerd. Binnen oedeemtherapie wordt gebruik gemaakt van verschillende behandelingen waaronder manuele lymfdrainage, lymftaping, oefentherapie en compressie.

De behandeling bij lymfoedeem

Van de verschillende behandelingen die worden gebruikt bij lymfoedeem is manuele lymfdrainage de meest voorkomende. Wij leggen je graag uit wat deze behandeling precies inhoudt. Bij manuele lymfdrainage wordt gebruik gemakt van de lymfe en lymfeklieren.

Lymfe is een vloeistof in het lichaam die helpt bij het bestrijden van ziektes. Het is een belangrijk onderdeel van ons afweersysteem. Lymfeklieren zijn organen in het lymfvatenstelsel en zorgen dat de lymfe vrij blijft van schadelijke stoffen die ontstaan bij ontstekingen.

Manuele lymfdrainage

De behandeling met manuele lymfdrainage zorgt dat het lymfesysteem wordt gestimuleerd en het vocht, inclusief schadelijke stoffen, weer afvoert. Dit wordt gedaan door middel van speciale massagetechnieken. De lymfe kan met deze technieken een specifieke richting op worden gestuurd. Hierdoor kunnen er in het lichaam nieuwe routes worden gevormd. Op die manier komt de vochtafvoer weer in balans en zal de lymfoedeem verdwijnen

Meerdere toepassingen

Niet alleen bij lymfoedeem kan manuele lymfdrainage worden toegepast, maar ook in vele andere situaties. Zo kan de behandeling tevens worden uitgevoerd wanneer er sprake is van reuma, darmproblemen, huidproblemen, migraine, chronische sinusitis of een circulatiestoornis.

Oedeemtherapie met gebruik van manuele lymfdrainage zorgt er dus voor dat de lymfafvoer weer optimaal werkt. Daarnaast versterkt het ook het immuunsysteem, waardoor het lichaam minder vatbaar is voor ziektes.

Onze behandelaars

Heb je interesse in oedeemtherapie bij De Fysioclub en ben je benieuwd wie jou gaat behandelen? Onderstaand kun je kennismaken met onze behandelaars.

Oedeemthererapie Marjoke van HaastrechtMarjoke van Haastrecht – van Griethuysen. Oedeemtherapeut, Oncologiefysiotherapeut, Fysiotherapeut

Oedeemtherapie Saskia DewammeSaskia Dewamme – Frantzen. Oedeemtherapeut & Fysiotherapeut

Beide behandelaars hebben een specialisatie in manuele lymfdrainage. Daarnaast maken ze gebruik van Deep Osciallation Therapy.

Oedeemtherapie in Geldrop

Voor oedeemtherapie bij De Fysioclub kun je terecht op onze locatie in Geldrop. Hier voeren onze behandelaars de verschillende toepassingen wat betreft oedeemtherapie uit.

Onze behandelaars zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie (NVFL) en de Manuele Lymfdrainage ad modum Vodder (MLDV).

MLDV is een therapie uit 1932, ontwikkeld door Emil Vodder. De therapie is gericht op de zuiverende en voedende werking van vocht in ons lichaam. De therapie bestaat uit een massage die op het gehele lichaam kan worden toegepast.

Wil je een afspraak maken of je aanmelden voor oedeemtherapie?

Neem dan contact op via het contactformulier.