Manuele therapie

De effecten van manuele therapie zijn meestal direct merkbaar. Je zal verbetering voelen in de beweeglijkheid van de gewrichten en een afname van de pijn.

De manueeltherapeut is een specialist op het gebied van het diagnosticeren van stoornissen van het bewegingsapparaat en beschikt over speciale technieken om deze stoornissen te behandelen. Dit zijn technieken om de mobiliteit (beweeglijkheid) te verbeteren en spierspanning er omheen te verminderen.

Door een verbetering van de beweeglijkheid van de gewrichten wordt het makkelijker een bepaalde houding of beweging in jouw persoonlijk functioneren te herstellen. Voor, tijdens en na de behandeling doen we metingen. Deze leveren veel ervaringscijfers op, waarmee de therapeuten jou en anderen een nóg betere behandeling kunnen geven.

Wat doet de manueeltherapeut?

Vraaggesprek

De manueeltherapeut zal een uitgebreid vraaggesprek houden om de klachten die je hebt te verduidelijken en om een eventuele oorzaak te kunnen achterhalen.

Onderzoek

Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de klachten beter in beeld te brengen, een meting te doen en om een persoonlijk behandelplan te kunnen maken. Na het onderzoek kan de manueeltherapeut aangeven hoe lang en hoe vaak er behandeld gaat worden en welke technieken nodig zijn om het behandeldoel te bereiken.

Behandeling

De behandeling bestaat uit verschillende manueel therapeutische technieken. Dat kan het manipuleren (kraken) van een gewricht zijn. Verder zal de manueeltherapeut oefeningen en adviezen meegeven om de mobiliteit te behouden of te verbeteren. Tijdens en na de behandelperiode doen we metingen om het herstelproces zo inzichtelijk mogelijk te maken.

Voor wie is manuele therapie?

De manueeltherapeut behandelt uiteenlopende klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Voorbeelden van klachten die een manueeltherapeut behandelt zijn:

  • Nekklachten
  • Hoofdpijnklachten of migraine
  • Schouder- en elleboogklachten
  • Rugklachten zowel hoog als laag in de rug.
  • Rib- en borstpijn
  • Heupklachten

Last van rugklachten?

Speciaal voor mensen met rugklachten is De Fysioclub ‘rugschool‘ ontwikkeld. Het concept kent drie behandelprogramma’s, afhankelijk van de gepresenteerde klachten. Binnen dit concept van De Fysioclub werkt een behandelteam met diverse specialisaties samen met jou aan je herstel. Denk hierbij aan manueeltherapeuten, fysiotherapeuten, trainers en de ergotherapeut.

Maak een afspraak voor manueel therapie

Wil je gelijk met ons in contact nemen voor een vraag of een eventuele afspraak voor manueel therapie? Vul dan het formulier hier onder in en wij nemen contact met je op.