Handtherapie bij De Fysioclub

Handtherapie richt zich op de pijn en klachten die worden ervaren in de vingers, hand, pols en onderarm. De klachten lopen uiteen van een gekneusde vinger tot het herstellen na een polsbreuk of amputatie.

De therapie richt zich altijd op het herstellen of verbeteren van de functie van de hand. Zonder volledig gebruik van de hand is functioneren in het dagelijks leven erg lastig. Je kunt dan bijvoorbeeld problemen ervaren tijdens het wassen en aankleden, eten bereiden, schoonmaken, fietsen, autorijden, uitvoeren van werkzaamheden en het zorgen voor anderen.

 

Wat doet een handtherapeut?

Voor de handtherapie hanteren wij een specialistische aanpak waarbij we samen met de client kijken naar de best passende therapie om het beste resultaat te behalen. De handtherapeut voert eerst een vraaggesprek uit waarin de klachten worden besproken. Er wordt vervolgens onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de klachten, waarna er een passende behandeling wordt gekozen en uitgevoerd.

 

Voor wie is handtherapie?

Benieuwd waar een handtherapeut je precies bij kan helpen? We benoemden al een aantal klachten in bovenstaande alinea’s. Maar denk ook aan klachten zoals pijn en instabiliteit van de elleboog, pols, hand en vingers, hulp bij revalidatie na een trauma of operatie, of het geven van advies over de juiste werkhouding en werkplek. Indien nodig maken we bij De Fysioclub ook spalken waarmee de hand en pols rust kunnen krijgen of juist extra geactiveerd kunnen worden. Handtherapie is er dus voor iedereen die pijn of klachten ervaart in het gebied van de hand.

Locaties en therapeuten handtherapie

Ben je benieuwd naar wie jou zal behandelen? Onderstaand vind je een overzicht van onze handtherapeuten. Handtherapie wordt uitgevoerd op twee locaties van De Fysioclub:

Locatie Stevinstraat, Amersfoort

Op deze locatie wordt handtherapie uitgevoerd door Iris Fischer. Zij is chr-handtherapeut en werkzaam op onze locatie op de Stevinstraat 1 in Amersfoort.

Iris Fischer

Locatie Deurne

Op deze locatie wordt handtherapie uitgevoerd door Gusta Bastings. Zij is naast handtherapeut ook manueel therapeut en werkzaam op onze locatie in Deurne.

Gusta Bastings

Heb je een vraag?

Heb je een vraag aan ons over handtherapie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze handtherapeuten staan je graag te woord!

 

Wil je een afspraak maken of je aanmelden voor handtherapie?

Neem dan contact op via het contactformulier.