Fysiotherapie

Vraaggesprek

Tijdens de afspraak voor fysiotherapie zal de fysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek houden om de klachten die je hebt duidelijk te krijgen en om een eventuele oorzaak te kunnen achterhalen.

Onderzoek

Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de klachten beter in beeld te brengen, een meting te doen en om een persoonlijk behandelplan te kunnen maken. Na het onderzoek kan de fysiotherapeut aangeven hoe lang en hoe vaak er behandeld gaat worden en welke behandelmethode nodig is om het behandeldoel te bereiken.

Fysiotherapie bij De Fysioclub

Behandeling

We behandelen jou met de modernste apparatuur en behandelmethoden om jouw behandeldoel te bereiken en het herstel aan te zetten. Tijdens en na de behandelperiode doen we nogmaals de metingen om het herstelproces zo inzichtelijk mogelijk te maken. De behandelingen kunnen bestaan uit mobilisaties, oefentherapie gericht op kracht, stabiliteit, coördinatie, uithoudingsvermogen of kracht en het opbouwen van de belasting tot aan het ‘oude’ niveau of nog hoger.

De behandelingen kunnen een-op-een plaatsvinden in een van de behandelruimtes of in de oefenzaal, waar De Fysioclub beschikt over oefenapparatuur. Wanneer je niet in staat bent naar de praktijk te komen, is een behandeling bij je thuis geïndiceerd. Dan komt de fysiotherapeut om je in jouw thuissituatie te helpen.

Locaties

Ons team van fysiotherapeuten zal de klachten die je hebt in kaart brengen en samen met jou het juiste plan neerzetten om de klachten blijvend te verhelpen. We helpen je graag met fysiotherapie in: Amersfoort, Doetinchem, Doorn, Driebergen, Leersum, Cothen, Helmond, Deurne, Mierlo, Gemert en Geldrop.

Actief bewegen en vertrouwen krijgen in je lichaam is het meest belangrijk om klachten blijvend te verhelpen. De fysiotherapeut beschikt over alle kennis en kunde om samen met jou te bepalen waar jouw knelpunten liggen, waarom je vastloopt in je bewegend functioneren of om te beoordelen waarom het weefsel niet herstelt zoals verwacht. Veel facetten komen hierbij kijken.

Specialisatie

Mocht een specialisme binnen de fysiotherapie als sportfysiotherapie, manueel therapie, bekkenfysiotherapie, oedeemtherapie, oncologiefysiotherapie, geriatriefysiotherapie, of kinderfysiotherapie nodig zijn, dan hebben wij deze specialisaties in huis om je nóg efficiënter, met de juiste kennis en ervaring, te kunnen helpen.

Voor, tijdens en na de behandeling doen we metingen. Deze leveren veel ervaringscijfers op, waar we onze zorg door kunnen aanscherpen. Dit houdt de kwaliteit van de behandeling hoog. Onze zorgprogramma’s en zorgplannen zijn gericht op de laatste evidentie. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en hoe lang het behandeltraject gaat duren.

Maak een afspraak

Je wil graag gelijk een afspraak maken? Vul dan het formulier hier onder in en dan nemen wij contact met je op