Sportfysiotherapie bij Somatic de Fysioclub

Op de Locaties in Cothen, Driebergen, Doorn en Leersum

De sportfysiotherapeut heeft accurate kennis en kunde op het gebied van sport, en de daaraan gerelateerde klachten met betrekking tot het houdings- en bewegingsapparaat. De sportfysiotherapeut weet wat er met het lichaam gebeurt wanneer er een sportbelasting van gevraagd wordt en weet hoe belangrijk de sport voor jou is. De behandeling richt zich op het voorkomen van klachten door het uitoefenen van de sport, op het herstellen van blessures en het verbeteren van de sportprestatie.

Wat doet de sportfysiotherapeut van Somatic de Fysioclub?

De sportfysiotherapeut adviseert, begeleidt, behandelt en traint mensen in de sport. Of je nou een recreatief sporter bent of je beoefend een sport op professioneel niveau, de sportfysiotherapeut zal je helpen jouw doelstellingen te bereiken op een zo efficiënt en functioneel mogelijke manier.

 

De sportfysiotherapeut zal de oorzaak van de klachten analyseren en een behandelplan opstellen, gericht op de mogelijkheden en het niveau van de sport die je beoefent.


Een sportfysiotherapeut begeleidt ook mensen met een chronische ziekte, waarvoor sporten een noodzakelijk onderdeel van de behandeling is.

De behandeling bij de sportfysiotherapeut van Somatic de Fysioclub

De behandelingen zullen gericht zijn op de sport die jij beoefent. Onderdeel zijn trainingen en oefentherapie gericht op het terugkrijgen van het oude sportniveau. Overleg met jouw trainer kan belangrijk zijn om aanpassingen in het trainingsschema af te stemmen en om het herstel zo spoedig en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Gespecialiseerde professionals

Ben je benieuwd wie jou zal behandelen? Hiernaast vind je een overzicht van onze professionals.

De behandeling bij de sportfysiotherapeut richt zich op verschillende aspecten die belangrijk zijn in de sport, namelijk:

  • Coördinatie
  • Stabiliteit
  • Snelheid
  • Kracht
  • Lenigheid
  • Uithoudingsvermogen

Deze aspecten kunnen getraind worden op verschillende manieren:

  • Verschillende oefenprogramma’s met of zonder trainingsapparatuur.
  • Trainingsadvies
  • Mobiliserende technieken en rektechnieken.
  • Toepassen van braces of taping zoals curetape .

Waar bieden onze therapeuten Sportfysiotherapie?

Direct aanmelden of een afspraak maken voor Sportfysiotherapie?

Wil je gelijk met ons in contact nemen voor een vraag of een eventuele afspraak voor Sportfysiotherapie? Vul dan het formulier hier onder in en wij nemen contact met je op.

Heb je reeds contact gehad met Somatic de Fysioclub en is er aan je gevraagd om informatie aan te leveren? Vul dan de formulier in op de aanmeld pagina.