Podologie bij Somatic de Fysioclub Doorn

Podologie

De voeten ondersteunen het hele lichaam en krijgen de hele dag door een behoorlijke belasting te verduren. Een kleine standsverandering in de voet kan leiden tot klachten ergens anders in het lichaam. De voetkundig (sport)adviseur is een fysiotherapeut, die je een persoonlijk advies kan geven over jouw manier van belasten op de voeten. Soms is een op maat gemaakte inlegzool nodig om ondersteuning te bieden aan de voet en om het lichaam in een stand te krijgen die minder belastend is.

Hoe gaat de voetkundig adviseur te werk?

Onze voetkundig (sport)adviseur zal met het FootBalance Concept, door middel van een apparaat, een analyse van de voet maken. Het kan een advies zijn betreft het voor jou meest geschikte schoeisel of er kan een zool voor in de schoen worden aangemeten. Terwijl je wacht wordt een zool gemaakt, die de optimale ondersteuning biedt voor jouw voeten en de juiste uitlijning van het lichaam geeft. Dit zorgt ervoor dat jouw activiteiten kunt uitvoeren zonder je lichaam te veel te belasten. Het helpt je prestaties verbeteren, je klachten verhelpen of voorkomen en het zorgt voor een comfortabeler looppatroon.

Gespecialiseerde professionals

Ben je benieuwd wie jou zal behandelen? Hiernaast vind je een overzicht van onze professionals.

Welke klachten?

Klachten aan de enkel, knie, heup, rug en nek kunnen veroorzaakt worden door problemen in de voet en enkel, die een ‘verkeerde’ belasting veroorzaken. De fysiotherapeuten, manueeltherapeuten en bekkenspecialisten van De Fysioclub werken daarom nauw samen met de voetkundig specialisten. Met de volgende problemen of klachten kun je terecht bij de voetkundig specialist:

  • Lichamelijke klachten die voortkomen uit voet of enkel
  • Hielspoor
  • Achillespeesklachten
  • Voorvoetpijn
  • Verminderd gevoel in de voeten als gevolg van diabetes
  • Vermoeide voeten
  • Knieklachten
  • Enkelinstabiliteit
  • Doorgezakte voorvoeten
  • Hallux valgus

Kosten en vergoeding

In de meeste gevallen is een consult voldoende om een goed advies te geven en een paar zolen aan te meten. De zolen worden tijdens het consult gemaakt, dus zijn klaar terwijl je wacht. Je betaalt een vast bedrag voor het consult en de zolen. De zolen zelf worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar.


Podologie Somatic de Fysioclub

Waar bieden onze therapeuten Podologie?

Direct aanmelden of een afspraak maken voor Podologie?

Wil je gelijk met ons in contact nemen voor een vraag of een eventuele afspraak voor Podologie? Vul dan het formulier hier onder in en wij nemen contact met je op.

Heb je reeds contact gehad met Somatic de Fysioclub en is er aan je gevraagd om informatie aan te leveren? Vul dan de formulier in op de aanmeld pagina.