Mulligan bij Somatic de Fysioclub Doorn en Leersum

Mulligan Concept

Het Mulligan Concept is een mobilisatietechniek die veilig, effectief en pijnvrij uitgevoerd kan worden. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van een combinatie van een passieve corrective, (door de fysiotherapeut) met het actief bewegen van de gewrichten (door de cliënt). De cliënt heeft dus zelf een actieve rol bij het mobiliseren van het gewricht, wat deze techniek laat verschillen van andere mobilisatietechnieken. Op deze manier kan er op een snelle en pijnvrije manier, functie teruggewonnen worden in de wervelkolom of de perifere gewrichten.

De werking van het Mulligan Concept

Mulligan (de grondlegger van dit concept) ging uit van een ‘positie fout’ in het gewricht. Hij ging ervan uit dat het gewricht weer in de ‘oude’ functie terug zou moeten worden gebracht voor een verbeterde beweeglijkheid. Hij maakte naast de kleine kracht om het gewricht in de pijvrije uitgangshouding te krijgen, gebruik van de actieve rol van de client. Vanuit deze pijnvrije stand wordt de cliënt gevraagd het gewricht actief en zonder pijn, in de richting van de beperking te bewegen. Gewrichten vinden dan in een paar herhalingen hun oorspronkelijke en betere bewegelijke functie terug. De kracht die ervoor nodig is, is klein en het resultaat is snel.

Gespecialiseerde professionals

Ben je benieuwd wie jou zal behandelen? Hiernaast vind je een overzicht van onze professionals.

Waarop is Mulligan toe te passen?

Het Mulligan Concept kan toegepast worden bij scharniergewrichten, kogelgewrichten en wervelgewrichten. Er zijn verschillende technieken ontwikkeld voor deze verschillende vormen van gewrichten. Alle gewrichten kunnen hierdoor functioneel behandeld worden. Langdurig aanwezige klachten zoals hoofdpijn of de tenniselleboog, zijn met deze methode vaak effectief en snel te behandelen. Doordat deze methode een snel resultaat moet laten zien, weet de therapeut of dit de meest effectieve behandelmethode is of niet.


Mulligan Therapie Somatic de Fysioclub

Waar bieden onze therapeuten Mulligan?

Direct aanmelden of een afspraak maken voor Mulligan?

Wil je gelijk met ons in contact nemen voor een vraag of een eventuele afspraak voor Mulligan? Vul dan het formulier hier onder in en wij nemen contact met je op.

Heb je reeds contact gehad met Somatic de Fysioclub en is er aan je gevraagd om informatie aan te leveren? Vul dan de formulier in op de aanmeld pagina.