Tarieven 2020

Tarieven fysiotherapie 2020

Zitting fysiotherapie € 36,00
Zitting bekkenfysiotherapie € 47,50
Screening, intake en onderzoek € 56,50
Intake en onderzoek na verwijzing € 46,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek € 67,00
Toeslag voor uitbehandeling € 15,50
Niet nagekomen / niet tijdig afgemelde afspraak 100%
Eenvoudige, kort rapporten € 15,00
Meer gecompliceerde, tijdrovende rapporten € 55,00

Tarieven Fitness

Maandabonnement Light € 37,50 (p/m)
Maandabonnement Medium € 55,50 (p/m)
Maandabonnement Heavy € 65,00 (p/m)

Vergoeding

Fysiotherapie wordt voor het merendeel vergoed vanuit aanvullende verzekeringen. Slechts een deel van de vergoeding vindt plaats vanuit de basisverzekering:

  • Bij chronische aandoeningen worden de eerste 20 behandelingen niet vanuit de basisverzekering vergoed. De eerste 20 behandelingen kunnen vergoed worden uit de aanvullende verzekering, maar dat is afhankelijk of je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie en welke polisvoorwaarden daarin staan met betrekking tot vergoeding van fysiotherapie.
  • Bij kinderen tot 18 jaar worden de eerste 18 behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Als er meer behandelingen nodig zijn zullen deze worden vergoed uit de aanvullende verzekering van de ouders, mits zij een aanvullende verzekering hebben afgesloten.
  • Bij incontinentieproblemen worden de eerste 9 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed (en zonodig daarna vanuit de aanvullende verzekering).

Hoeveel behandelingen krijg je vergoed?

Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kun je nalezen in de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar, vaak onder fysiotherapie, beweegzorg of paramedische zorg.