Ski trip Somatic de Fysioclub

Met een club vol fysio’s en zeer sportieve administratieve medewerkers wil je graag in beweging zijn, en als we dat samen kunnen doen is het al gauw geslaagd. Een aantal collega’s hebben ervoor gekozen thuis te blijven en hebben hier de praktijken draaiende gehouden, waarvoor dank!

Donderdag

Zo zijn we op donderdag 10 januari met 13 collega’s per vliegtuig afgereisd naar Zell am See in Oostenrijk. Er werd ons veel sneeuw beloofd in het dal en op de berg. We kwamen aan in een waar winter wonderland terecht. Werkelijk een sprookjesachtige omgeving, met voor ons als eindpunt van de dag hotel Schmittental! Een prettig hotel van waaruit we vrijwel direct een piste op konden stappen om naar de lift af te reizen.

Omdat er voor vrijdag zonneschijn werd voorspeld en de reis bijzonder vlot was verlopen is de presentatie van Mark en Harm in overleg met alle medewerkers naar voren gehaald en samen met de brainstormsessie op de donderdagavond gehouden.

Vrijdag

Vrijdag 11 januari betekende een eerste skidag vol zonnestralen, een blauwe lucht en voor een aantal de eerste echte ervaring op ski’s. De ervaren skiërs en snowboarders konden direct de 77 km aan pistes gaan verkennen. Voor de anderen werden ware skileraren in de persoon van Mark en Harm ingeschakeld die de basis beginselen nog eens doornamen. Zo werden de eerste blauwe, rode en zwarte pistes meester gemaakt. De stralende zon, strakke pistes met verse sneeuw en een hoop gezelligheid na het vallen en opstaan maakte dit alles tot een geslaagde eerste dag. Afsluitend uiteraard après-ski in het dorp beneden, waar we ter kennismaking de collega’s van MTC De Fysioclub aantroffen. Afsluitend een heerlijk, welverdiend, diner in het hotel.

Zaterdag

Zaterdag 12 januari zat iedereen, na moeizaam op gang te zijn gekomen door de ontstane spierpijn, al vroeg aan het ontbijt klaar voor dag 2. Aansluitend aan het ontbijt vond het Kennismakingsspel plaats. Verrassend genoeg ontdek je dan toch weer kenmerken en specialisaties van collega’s die in de praktijk niet altijd naar voren komen. Zeker als het gaat om collega’s van andere locaties. Daarna verdeelde de groep zich over verschillende pistes en vond elkaar weer om gezamenlijk te lunchen. Onderling werden ervaringen gedeeld en zo nodig nog tips en tricks doorgenomen. Aan het einde van de middag stond de après-ski weer gepland en werd wederom afgesloten in het hotel met een goed stevig maal. Aansluitend aan de maaltijd en alvast terugkijkend op twee geweldige dagen met elkaar vertelden Mark en Harm ook nog wat hun visie is voor De Fysioclub met het oog op de toekomst.

Zondag

Zondag was er veel sneeuwval en zijn de meesten voor een winterwandeling gegaan naar het dorp en het meer, afgesloten met een lekker kopje koffie en apfelstrüdel. De busjes werden sneeuwvrij gemaakt en geprepareerd om weer richting vliegveld te gaan! En gelukkig niemand met de gipsvlucht naar huis…

Al met al een zeer geslaagd weekend, een absoluut goed teamgevoel en een hoop ervaringen rijker. We hebben veel plezier beleefd aan het winter wonderland in Oostenrijk, het weer met zon en verse sneeuw, maar vooral ook aan elkaar en de goede ontspannen sfeer die heerste. Grote dank aan Mark en Harm voor de hartelijke uitnodiging naar alle collega’s om dit met elkaar te beleven en het engelengeduld bij het geven van persoonlijke ski-les!