Samenwerking Somatic de Fysioclub met Barbara Brouwer

Deze maand is onder leiding van Barbara Brouwer, korfbal international, gestart met het regionaal talentencentrum Korfbal. Een regionaal talentencentra (RTC) biedt talenten in de directe omgeving in alle leeftijdscategorieën een programma om zichzelf te ontwikkelen met als doel doorstroming naar hoger liggende niveaus en nationale selecties.

Het opleidingstraject maakt het mogelijk dat talenten zich maximaal ontwikkelen en dat de nationale selecties hun status van absolute nummer één van de wereld kunnen behouden.

In Nederland zien wij een stijgend aantal kinderen in de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar die tijdens sport een knieletsel oploopt. Bij meisjes is het risico 4-6 maal groter dan bij jongens. Deze kennis vanuit 15 jaar onderzoek heeft geleid tot een doeltreffend preventie programma in de vorm van oa een gericht aantal oefeningen bij aanvang van iedere training.

In samenwerking met Somatic de Fysioclub zal Barbara Brouwer binnenkort dit programma gaan opnemen in haar training binnen het RTC.

Door het voorkomen van blessures, verbeter je je prestaties en heb je meer plezier!. Kinderen hebben de toekomst en met alle expertise kunnen wij de kinderen daar nog beter bij helpen.” Aldus Barbara Brouwer.

?>