Samenwerking Dalto, Hoenderdaal en Somatic de Fysioclub

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft de selectie van Dalto specifieke testen en trainingen ontvangen om het fysieke prestatievermogen te optimaliseren.

Somatic de Fysioclub: 'We hebben elke speler uitgebreid getest op prestatie en blessurerisico. Naar aanleiding daarvan heeft elke speler een oefenprogramma ontvangen met korfbalspecifieke- en blessure preventie oefeningen. Onze praktijk bevindt zich letterlijk tussen de korfbalzalen en de uitgebreide fitness faciliteit van Hoenderdaal in.”

Dennis Sturkenboom van Health Center Hoenderdaal: 'Hoenderdaal sponsort al jaren de selectie van Dalto met o.a. gratis toegang tot de fitnessfaciliteiten. Het is leuk om te zien dat topspelers steeds vaker de weg naar de gym weten te vinden. Op dit niveau mag gerichte kracht- en conditietraining natuurlijk niet ontbreken in een goede voorbereiding. Ook voor onze trainers is het leuk om met deze doelgroep aan de gang te gaan. Het zou gaaf zijn als Dalto mede met behulp van Somatic de Fysioclub uiteindelijk weer in de Korfbal League terecht komt!'