Somatic stapt over op groen vervoer

De afgelopen jaren is door Somatic steeds meer geïnvesteerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). MVO is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden. We zijn als onderdeel van dit plan overgestapt op groen vervoer.

Somatic is druk met allerlei (preventieve)projecten binnen de gezondheidszorg/sport in de gemeente (BeweegChallenge, JointForces, Valpreventie en andere projecten). Daarnaast is er de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in milieuvriendelijke producten/oplossingen om ervoor te zorgen dat het milieu minder belast wordt. Betere isolatie van de panden, ‘led’-verlichting op de diverse locaties, apparatuur die zelf elektriciteit opwekt, een paperless office en als laatste nu elektrische fietsen. De zakelijke auto’s zijn de deur uit en daarvoor in de plaats zijn (snelle) elektrische fietsen gekomen.

De beide eigenaren doen nu alles op de fiets en gaan vanuit Doorn op de fiets naar de verschillende locaties/afspraken. Mark Brakké zegt: “onze standplaats is Doorn, vanuit Doorn naar bijvoorbeeld overlegmomenten op de locaties op deze fietsen gaat bijna net ze snel als met de auto. Daarbij komt dat we actief bezig zijn en dat is goed voor onze gezondheid en geest. Na zo’n ritje ben je lekker fris, zeer helder van geest en hebben we het milieu niet tot nauwelijks belast”.

De enige auto waar de praktijk nu nog gebruik van maakt is de ‘haal & breng service auto’. Ook daar wordt naar gekeken of er een milieuvriendelijkere oplossing voor is.