Sportief 55+ van Somatic de Fysioclub en leerlingen van Mavo Doorn ‘mixen & matchen’

Maandag 18 december stond alweer de vijfde editie van het jaarlijks terugkerende badminton ’mixtoernooi’ op het programma. Om 12.10 uur druppelden de eerste enthousiastelingen van Somatic de Fysioclub sporthal Steinheim binnen en kort daarna arriveerden de leerlingen van Mavo Doorn. Het sportieve festijn kon beginnen.

badminton mixtoernooi

badminton mixtoernooi

badminton mixtoernooi

De ‘oudjes’ en de ‘jongeren’ werden aan elkaar gekoppeld door middel van het trekken van lootjes. Nadat de teams waren gevormd klonk al snel het eerste fluitsignaal, de eerste wedstrijden waren begonnen. Zowel de ouderen als de jongeren deden hun uiterste best en wilden niet voor elkaar onder doen. Na 9 minuten werd duidelijk zichtbaar wie goed uit de startblokken waren gekomen en wie nog even aan elkaar moest wennen.

Vijf rondes verder werd het podium zichtbaar, maar iedereen had nog kans op de podiumplekken 1, 2 en 3. De punten lagen zo dicht bij elkaar. Het laatste fluitsignaal was een feit en hiermee werd de laatste ronde van het toernooi afgekondigd. Wat volgde was een mooi tafereel met talloze rally’s, services en verschillende smashes.

De scores werden berekend. Dat pas in de laatste ronde bekend werd wie er op het podium mocht plaatsnemen, liet zien hoe hoog het niveau dit jaar was en hoe iedereen aan elkaar gewaagd was. Alle deelnemers aan het toernooi zaten met spanning te wachten toen de uitslag van het toernooi volgde. De podiumplekken 1, 2 en 3 werden beloond met een medaille. Namens Teuni en mijzelf (Wouter) wil ik iedereen hartelijk danken voor zijn of haar inzet het afgelopen jaar, maar zeker het afsluitende toernooi. Hopelijk zal het badminton ‘mixtoernooi’ nog jaren in stand worden gehouden en zo succesvol blijven als het nu is. Graag tot volgend jaar!

Het badminton helaas moeten missen? Gelukkig hebben we de foto’s nog!