Afvallen met leefstijlcoach Marijn

Hieronder leest u het persoonlijke verhaal van Annemarie de Ree. Met hulp van onze leefstijlcoach Marijn is ze begonnen met afvallen, en met succes!

Via de fysiotherapie kwam ik in aanraking met Marijn, die naast fysiotherapeut ook leefstijlcoach in opleiding bleek te zijn. Ik wilde graag weer sporten, maar ook erg graag afvallen. Ik had tot nu toe wat halfslachtige pogingen gedaan, maar nu moest er echt wat gebeuren. Ik was veel te zwaar, maar Marijn bood aan mij te helpen. We maakten een plan; hoeveel wilde ik afvallen en wat zou voor mij een goede manier zou zijn om dit te doen.

Daarnaast hebben we ook een plan gemaakt om meer te bewegen, alles op elkaar afgestemd. We hadden 1x per week een afspraak over de voortgang. In deze afspraken bespraken we mijn voedingspatroon, wat er beter of anders kon, allemaal gericht op een gezondere leefstijl en niet op snel afvallen. Ook kon ik bespreken wat ik moeilijk vond bij het afvallen en wat ik hierin kon doen, bijvoorbeeld alternatieven voor moeilijke momenten, en hoe ik goed vast kon blijven houden aan mijn plan.

Deze afspraken waren heel belangrijk en hebben mij ontzettend geholpen, omdat afvallen heel moeilijk kan zijn. Marijn was een enorme stimulans en hielp me gemotiveerd te blijven. Zo hebben we o.a. vaak gesproken over dat ik me beter en gezonder ging voelen en dat dit belangrijker is dan de snelheid van afvallen. Omdat het afvallen zo goed ging, vonden de gesprekken steeds minder vaak plaats; van 1x per week, naar 1x per 14 dagen, tot zelfs maar 1x per maand.

Deze manier van afvallen heeft mij onwijs geholpen en is wat mij betreft een echte aanrader, ik ben inmiddels 13 kilo afgevallen! Dus voor wie veel of weinig wilt afvallen, meld je zeker bij Marijn!

Annemarie de Ree