25 jarig bestaan Sportief 55+

Een sportief zilveren jubileum of hoe een senioren toch nog jong blijven?

Het stond al eerder in de Kaap dat de Doornse gym club ‘Sportief 55+’eind februari/begin maart haar 25 jarig jubileum zou vieren. Dat feest heeft ondertussen in twee etappes plaats gevonden in de recreatie ruimte (met bar en bowlingbanen) van sporthal Steinheim.

Op maandag 27 februari verzamelden de huidige leden van de club zich om 15.30 uur in deze ruimte. Het eerste half uur genoten we gezellig pratend van koffie met appelgebak. Hierna werden drie bowlingbanen voor ons opengesteld, waar we onze al dan niet aanwezige bedrevenheid in deze sport aan de collega’s konden tonen, en dat onder het genot van een ‘glaasje’. De echte cracks scoorden bijzonder hoog, en anderen bleken wat minder bedreven in deze sport. Dat mocht de pret drukken. Het aardige was dat een sfeer van fanatieke competitie afwezig was en dat iedere deelnemer plezier had wanneer hij/zij punten gooide. Op elektronische scoreborden konden we het puntentotaal volgen.

Omstreeks half zes werd de tafels (in gesloten carévorm opgesteld) gedekt en werd een heerlijk – goed verzorgd – warm buffet bezorgd met een ruime keuze aan salades, gehaksballetjes en stukjes kip, etc.. Iedereen schoof aan en kon zich zelf naar eigen keuze bedienen.  Het nagerecht was eveneens prima verzorgd met fruit, , en/of chocolade. Ondertussen hield een van de deelnemers een toespraakje waarin hij  onder meer de eigen club wat relativerend de maat nam. Met als slot een bijzonder waarderend woord en applaus voor onze gym lerares, Teunie Emons, die deze maandag met alles er op en eraan fantastisch had georganiseerd. Daarnaast roemde hij ook de positieve sfeer binnen de groep waarin onderlinge sportiviteit, collegialiteit en wederzijdse waardering voorop staan.

Na een uur intensief gymnastieken op maandag 6 maart werd eerder gestopt met de oefeningen om deze keer met oud leden van de groep dit feest te vieren, om oude herinneringen op te halen en bij te praten. De inwendige mens werd niet vergeten en werd een drankje aangeboden aangekleed met lekkere hapjes. Het bleek een goede greep te zijn om elkaar zo te ontmoeten. Kortom, eveneens een geslaagde bijeenkomst.

Ter afsluiting van dit verslag wil ik nog het volgende als persoonlijke mening toevoegen. In de eerste plaats zijn wij (als groep) Teunie veel dank verschuldigd zowel in het algemeen als nu ook voor de organisatie van deze geweldige jubileumherdenking. Mede door jouw inzet, opvattingen over gymnastiek voor ouderen, en ook door jouw positieve houding bestaat onze groep nog altijd, en is zelfs in aantal deelnemers toegenomen. Overduidelijk draagt je bij aan die goede sfeer die onze groep kenmerkt, en daarbij voelen we ons fysiek ook nog goed na jouw lessen.

Maar het groepsgebeuren verdient eveneens een pluim. Het is niet alleen het gymen met elkaar, maar ook de onderlinge contacten zijn waardevol waardoor je elkaar ook eens op een andere wijze leert kennen en daarmee de mens achter die collega. Daarvoor ben ik de groep en de individuele leden zeer erkentelijk.

Theo Wagenaar

(Kijk hier voor meer foto’s van het feestje)