Medische fitness

Individueel oefenprogramma

Wat wilt u met het sporten bereiken? Hoe is uw conditie, medische achtergrond en blessureverleden? In een intakegesprek komen al deze vragen aan de orde. Aan de hand van dit gesprek en de resultaten van een persoonlijke conditietest stellen we uw beginniveau vast. Samen met u bepalen we vervolgens de juiste trainingsmethode en persoonlijke doelen. U gaat trainen volgens een individueel oefenprogramma. Dit programma wordt regelmatig geëvalueerd en zonodig bijgesteld.

Begeleiding Medische fitness

Somatic garandeert u altijd verantwoorde begeleiding bij het sporten. De aanwezige begeleider is steeds alert dat u de oefeningen goed uitvoert en de juiste uitgangshouding aan-neemt. Hierdoor weet u zeker dat u effectief traint en is de kans op blessures minimaal. U oefent altijd in kleine groepen, waardoor de begeleiding de tijd heeft om u persoonlijk te begeleiden. Dat waarborgt de kwaliteit van uw training.

Rehab-trainingen

Somatic biedt in het medisch sportcentrum rehab-trainingen aan. Deze trainingen geven u de mogelijkheid om na een blessure aan een spoedig herstel te werken. Rehab is een afkorting van het Engelse woord rehabilitation, dat staat voor ‘iets terugbrengen in de oude staat’. U volgt een op uw klachten afgestemd oefenprogramma, waarmee u bijvoor¬beeld beschadigde spieren, pezen of banden versterkt. Dit trainingsprogramma brengt u op een verantwoorde manier terug op uw oude of zelfs hoger niveau. Deze oefenvorm is uitermate geschikt als u, op medische indicatie, (nog) niet aan uw eigen sport kunt deelnemen.

Fysiofitness

Heeft u geen specifieke klachten, maar wilt u gewoon lekker trainen om fitter te worden? Dan kunt u bij Somatic terecht voor fysiofitness. Door (langdurige) inactiviteit nemen uw conditie en kracht af en daarmee vermindert uw belastbaarheid. Een individueel oefenprogramma van twee tot drie trainingen per week herstelt uw lichaamsconditie en de daaraan gekoppelde belastbaarheid. Dat is belangrijk, want hoe groter uw belastbaarheid, hoe kleiner de kans op klachten en blessures!

Tijdens de trainingen is er altijd begeleiding aanwezig, die u bij alle oefeningen duidelijke uitleg geeft, u vervolgens in de gaten houdt en zo nodig het trainingsprogramma aanpast.

Circuittrainingen

Circuittrainingen zijn trainingen in groepsverband om uw lichamelijke conditie en kracht te onderhouden en te werken aan individuele trainingswensen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het verbeteren van uw uithoudingsvermogen tijdens een wedstrijd. Deze trainingen worden niet op iedere locatie gegeven.In één uur traint u alle grote spiergroepen om uw conditie en spierkracht te vergroten. De circuittraining is een complete training, bestaande uit een warming-up en een gezamenlijke cooling-down en oefeningen, uitgevoerd op medische trainingsapparatuur.

Professionele faciliteiten

Het medisch sportcentrum van Somatic bestaat uit een grote oefenruimte, behandelruimtes, testruimte en kleedruimtes met douches. De oefenruimte biedt plaats aan verschillende oefen-plaatsen, een vrije vloer en is ingericht met professionele, spierversterkende en conditieverbeterende apparatuur.

Kosten

Zie onze tarieflijst voor de trainingen, pasje en dergelijke.

  • alléén bij jaarabonnement is betaling per factuur mogelijk
  • een slapend lidmaatschap kost eenmalig € 4,50 per maand
  • alle leden betalen eenmalig kosten voor inschrijving, intake en fitheidstest: € 19,95

Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via 0343417096, vul ons contactformulier in info@somatic.nl of loop eens bij ons binnen. Wilt u een afspraak maken, of zelfs een same day afspraak?