De rugschool van De Fysioclub

Speciaal voor mensen met rugklachten is De Fysioclub ‘rugschool’ ontwikkeld. Het concept kent drie behandelprogramma’s, afhankelijk van de gepresenteerde klachten. Binnen dit concept van De Fysioclub werkt een behandelteam met diverse specialisaties samen met jou aan je herstel. Denk hierbij aan manueeltherapeuten, fysiotherapeuten, trainers en de ergotherapeut.

Het concept gaat verder dan het samen verhelpen van de klachten

We gaan voor een duurzaam resultaat. Naast behandelingen om pijn en beperkingen te verminderen, is er veel aandacht voor inzicht in de rugklachten. Er zijn veel nieuwe inzichten ontstaan in de afgelopen jaren. Wat kunnen we loslaten uit het verleden? Wat voor invloed heeft bijvoorbeeld rust, ontspanning, stress, angst en negatieve gedachten op het herstel van rugklachten?

Beweging is essentieel voor het herstel van lage rugklachten

Naast inzicht in de klachten, wordt er dus ook aandacht besteed aan fysieke training. In de trainingszaal word je begeleid om het herstel verder te bevorderen. Afhankelijk van de gepresenteerde klachten duurt deze specifieke training vier tot acht weken, waarbij je een/twee keer per week traint. De trainingen vinden plaats in groepsverband onder begeleiding van een gespecialiseerde trainer en/of fysiotherapeut.

Meer informatie?

Heb je ons e-book over rugklachten al gelezen? Heb je vragen over De Fysioclub of onze programma’s? We helpen je graag verder. Neem snel contact met ons op.