Stijging in het bezoek aan de fysiotherapeut

Uit onderzoek van Vektis, een onderzoeksinstituut in de zorg is gebleken dat de vraag naar fysiotherapie steeds verder toeneemt. Als gevolg van de vergrijzing en de groei van chronische ziektes, is het steeds drukker in de fysiotherapiepraktijken.

In drie jaar tijd is het aantal mensen dat een bezoek brengt aan de fysiotherapie met maar liefst 400.000 gestegen. De kosten stijgen en ook de fysiotherapeut behandelt steeds meer patiënten op één dag.

Nieuwe polis

Fysiotherapie wordt niet uit de basisverzekering vergoed, behalve voor kinderen onder de 18 jaar. Voor volwassenen is er de mogelijkheid om een vergoeding te krijgen vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van de zorgverzekeraar. Wanneer je af en toe naar de fysiotherapeut gaat kan het daarom verstandig zijn om je hiervoor te verzekeren. Aangezien je deze maand weer kunt wisselen van zorgverzekeraar is het interessant om de opties voor een nieuwe polis te bekijken.

Meeverzekeren of niet?

Om te bepalen of je fysiotherapie wilt meeverzekeren of niet is het goed om te kijken naar je persoonlijke situatie.

Ga je eigenlijk nooit naar de fysiotherapeut, dan is het uiteraard niet nodig om hier een aanvullende verzekering voor te regelen. Is de kans groot dat je volgend jaar wel een aantal keren naar de fysiotherapeut moet, dan kun je e voor kiezen om een aantal behandelingen mee te verzekeren. Een aanvullend pakket met alleen fysiotherapie is vaak goed betaalbaar. Mocht je heel regelmatig naar de fysiotherapeut gaan, probeer dan het aantal behandelingen in te schatten en hier een passende verzekeraar voor te vinden.

Tot slot nog een tip: check altijd of de fysiotherapeut en zorgverzekeraar een contract hebben. Wanneer dit niet het geval is, moet je in sommige gevallen de rekening alsnog zelf betalen.

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, stel ze dan gerust!