Artrose sinds 1 januari 2018 in basisverzekering

Mede dankzij de inzet van het KNGF en het Reumafonds vallen sinds 1 januari 2018 de eerste twaalf fysiotherapeutische behandelingen voor de diagnose artrose aan de heup– en kniegewrichten in de basisverzekering. Wanneer het fysiotherapeutische zorgtraject langer dan twaalf behandelingen duurt, zullen de overige behandelingen voor eigen rekening zijn of kunnen deze vanuit de aanvullende verzekering gehaald worden.

In 2015 vroeg de minister om advies uit te brengen over het terugbrengen van fysiotherapie in het basispakket voor patiënten met onder andere artrose. Het advies om artrose aan de heup- en kniegewrichten op te nemen in het basispakket werd opgevolgd.

Vanwege deze vooruitgang hebben wij bij De Fysioclub het Stepped Care programma ontwikkeld. Dit is een stappenplan waarin extra aandacht is voor persoonlijke evaluaties en monitoring in de behandeling van artrose. Met het Stepped Care programma worden er geen stappen overgeslagen en kan zo de beste zorg worden geleverd aan de patiënt.

Door het programma kunnen klachten van de artrose worden verminderd of verholpen. Het dagelijkse leven van patiënten met artrose kan hierdoor flink worden verbeterd.

Maak een afspraak