Manuele therapie Amersfoort bij MTC de Fysioclub

Manuele therapie Amersfoort, locatie: Stevinstraat, Meridiaan en Databankweg

Vaak kun je de effecten van manuele therapie direct merken. De beweeglijkheid verbetert en de pijn zal afnemen.

De manueeltherapeut in Amersfoort en Doetinchem is een specialist in het stellen van een diagnose betreft diverse problematiek van het bewegingsapparaat en beschikt over speciale technieken om deze stoornissen te behandelen. Dit zijn technieken om de mobiliteit (beweeglijkheid) te verbeteren en spierspanning er omheen te verminderen. Hierdoor wordt het makkelijker een bepaalde houding of beweging in jouw persoonlijk functioneren te herstellen. Voor, tijdens en na de behandeling doen we verschillende metingen. Deze leveren veel ervaringscijfers op, waarmee de therapeuten jou en anderen een nóg betere behandeling kunnen geven.

DeFysioclub Manuele therapie

Hoe gaat de manueeltherapeut Amersfoort/Doetinchem bij MTC de Fysioclub te werk?

Vraaggesprek: De manueeltherapeut zal een uitgebreid vraaggesprek houden om de problemen die je ondervindt te verduidelijken en om de oorzaak te kunnen achterhalen. Door een uitgebreid vraaggesprek af te nemen, kan de manueeltherapeut zich in het lichamelijk onderzoek zo goed mogelijk richten op de belemmeringen die jij hebt in het bewegend functioneren.

Onderzoek:. Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de klachten beter in beeld te brengen, verschillende metingen te doen en om een persoonlijk behandelplan te kunnen maken. Na dit onderzoek kan de manueeltherapeut aangeven hoe lang en hoe vaak er behandeld gaat worden en welke behandeltechnieken nodig zijn om het behandeldoel te bereiken.

Behandeling: De behandeling bestaat uit diverse manueel therapeutische technieken. Dat kan bijvoorbeeld het manipuleren (kraken) van een gewricht zijn. Verder geeft de manueeltherapeut oefeningen en adviezen mee, om de mobiliteit te behouden of te verbeteren. Tijdens en na de behandelperiode doen we metingen om het herstelproces en de vorderingen zo inzichtelijk mogelijk te maken.

Gespecialiseerde professionals

Ben je benieuwd wie jou zal behandelen? Hiernaast vind je een overzicht van onze professionals.

Voor wie zijn de manueel therapeutische technieken effectief?

De manueeltherapeut behandelt uiteenlopende klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dit kan een lokale behandeling van een gewricht en het daaromheen liggende weefsel zijn. Verder is de manueeltherapeut zeer kundig in het behandelen van klachten uitgaande van de wervelkolom. Voorbeelden van klachten die een manueeltherapeut behandelt zijn:

 
 

Maak een afspraak voor manueel therapie in Amersfoort en Doetinchem

Wil je gelijk met ons in contact nemen voor een vraag of een eventuele afspraak voor manueel therapie in Amersfoort of Doetinchem? Vul dan het formulier hier onder in en wij nemen contact met je op.