Epte bij MTC de Fysioclub

Amersfoort, locatie: Stevinstraat, Meridiaan en Databankweg

Als je al langer pijn aan een kniepees hebt, je maar niet van die tennis- of golferselleboog afkomt, of de irritatie aan je schouderpees alweer de reden is dat je niet mee kunt trainen, dan kan EPTE uitkomst bieden. Binnen 4 tot 6 behandelingen zal EPTE de pijn verminderen zodat je beter kunt bewegen. Zelfs als klachten niet overgaan of erger worden kan EPTE een boost geven aan het herstel en kan een eventuele operatie voorkomen worden. Naast de EPTE- behandeling zal je bij MTC de Fysioclub een op maat behandelplan krijgen om de oorzaak van de klachten te behandelen en ervoor te zorgen dat de klachten ook op lange termijn weg blijven.

Wat houdt EPTE in?

EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie. Dit is een therapie gericht op de behandeling van chronische peesklachen (tendinopathiën) waarbij met veel precisie, lokaal in het aangedane weefsel, met een milde vorm van stroom, het herstel aangezet wordt.

Hoe gaat een EPTE-behandeling in zijn werk?

Bij Percutane Electrolyse Therapie (EPTE) wordt een dunne naald op de pijnlocatie ingebracht. Door middel van een echografie wordt de locatie van de naald heel nauwkeurig bepaald. Op de naald wordt door middel van een EPTE-apparaat een lichte vorm van stroom gezet. Hierdoor zullen er chemische en fysiologische reacties ontstaan die het herstel van het aangedane weefsel bevorderen. De hoeveelheid stroom en de intensiteit is vastgesteld volgens de laatste onderzoeken.

Wat voor effecten kun je verwachten van EPTE?

Door het gebruik van EPTE zullen er verschillende processen in het te behandelen gebied aangezet worden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat lokaal een verhoogde PH-waarde ontstaat, dat de bloedcirculatie verbetert en dat cellen aangezet worden het groeihormoon aan te maken. Door deze reacties wordt de lokale celstofwisseling en het lichamelijke herstelvermogen bevorderd. De techniek stimuleert een ontstekingsreactie, welke bij chronische peesklachten onvoldoende is. Dit is nodig om de eerste fase van herstel aan te zetten.


Gespecialiseerde professionals

Ben je benieuwd wie jou zal behandelen? Hiernaast vind je een overzicht van onze professionals.

Welke voordelen heeft een behandeling met EPTE?

  • De behandelduur is kort, efficiënt en zal minimale pijn voor de cliënt geven. Je zal een klein prikje ervaren dat nauwelijks of geen pijn doet.
  • Het beschadigde weefsel wordt direct behandeld.
  • Gezond weefsel wordt niet aangetast.
  • Er is een groot slagingspercentage van de behandeling.

Klinische studies en groeiende ervaring wijzen uit dat EPTE effectief is in een grote meerderheid van de chronische peesklachten.

Indicaties waar EPTE effectief bij is.

EPTE is bij chronische klachten aan de volgende pezen effectief bewezen:

  • De voetpees (fascitits plantaris).
  • De achillespees.
  • De kniepees (patellapees).
  • De pees van de strekkers (extensoren) van de onderarm (tenniselleboog).
  • De schouderpees (supraspinatuspees).

Meer informatie over Epte leest u in ons E-book over Epte.

Direct aanmelden of een afspraak maken voor EPTE?

Vul dan onderstaand contactformulier in