Elleboog

Behandeling tenniselleboog en meer…

De elleboog vormt de verbinding tussen de onderarm en de bovenarm. Het is een bijzonder gewricht omdat het één bot in de bovenarm met twee botten in de onderarm verbindt. Behalve dat het ellebooggewricht het buigen van de onderarm ten opzichte van de bovenarm moet verzorgen, verzorgt dit gewricht eveneens het draaien van de twee botten in de onderarm ten opzichte van elkaar.

Elleboogklachten

Een tenniselleboog is de meest bekende klacht rondom dit gewricht en komt voor bij ongeveer 3% van de mensen. Een tenniselleboog is de meest voorkomende afwijking ter hoogte van pees/botovergang. Onze veronderstelling is dat veel voorkomende pijn bij een tenniselleboog wordt veroorzaakt door aanhoudende (trek-)belasting op het botvlies en pees t.h.v. buitenste epicondyl van de elleboog. Door ontaarding van het peesweefsel kunnen kleine scheurtjes ontstaan. Ook klachten rondom slijtage en artrose komen voor in de elleboog.

De aanpak van MTC

Bij MTC gaan we actief aan de slag met uw aandoening of klacht. Bij MTC krijgt u gericht advies en oefeningen waarmee u thuis aan de slag kunt. De MTC professional is in staat om volgens de laatste evidentie, gericht onderzoek te doen naar de oorzaak van uw klachten. Het onderzoek wordt zo nodig aangevuld met specifieke metingen. MTC heeft voor o.a. voor de diagnose tenniselleboog een specifiek behandelprogramma ontwikkeld. Al onze programma’s worden individueel op maat gemaakt en afgestemd op iedere unieke situatie en doelen.  De fysiotherapeut van MTC zal u hierbij begeleiden en ondersteunen.