Rene Martens

MSc psychosomatisch fysiotherapeut

Als algemeen en psychosomatisch werkend fysiotherapeut hou ik me vooral bezig met de begeleiding van mensen met stressgerelateerde klachten en langer bestaande (pijn-)problematiek. Daarnaast ben ik regelmatig in een oefenzaal te vinden waar ik mensen train die gehinderd worden door rug-, nek-, schouder-, heup- en knieklachten.

Trainen bij mij betekent geen standaard programma, maar juist oefeningen doen die lastig of uitdagend zijn. Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. Voor de behandelingen die ik uitvoer ga ik vaak uit van het gedachtegoed van de McKenziemethode. Daarnaast zet ik regelmatig fascia- en myofasciale behandeltechnieken in om voorwaarden te scheppen voor herstel.

De mens achter de klacht:

Psychosomatische fysiotherapie richt zich op klachten die ontstaan bij een disbalans tussen lichamelijke en psychische belasting. Vaak hangen de ontstane klachten samen met bepaalde levensomstandigheden. Dit is normaal en komt veel voor.

Als de disbalans langdurig bestaat, kan dat leiden tot een verlaging van lichamelijke en psychische belastbaarheid. Je wordt dan ziek, of je wordt niet zo snel beter als je zou verwachten.

In de loop der jaren ben ik me steeds meer gaan interesseren voor de eigen wijze waarop mensen omgaan met hun klachten en beperkingen. Een ieder probeert de beste keuzes te maken om fysiek ongemak te lijf te gaan. Ik beschouw het als een uitdaging om samen met de ander op zoek te gaan naar eigen idee├źn en gedachten over de klacht.

Kenmerkend voor mijn aanpak is: 'Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.'

rene.martens@fysioclub.nl De Fysioclub Databankweg
Rene Martens

"Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.'

Gespecialiseerd in Fysiotherapie
BIG nummer: 99046686804