Eelko Barnhoorn

MSc manueel therapeut, bewegingswetenschapper

Bewegen is essentieel voor een gezond lichaam. Het geeft ons vrijheid, het brengt ons naar andere plekken en is belangrijk voor een zinvolle invulling van werk en vrijetijdsbesteding. Wetenschappelijk onderzoek laat duidelijk zien dat bewegen essentieel is voor het voorkomen van chronische ziekten en alle klachten aan ons spier- en skeletstelsel. Maar ook voor het herstellen van deze aandoeningen is bewegen even belangrijk. Voldoende bewegen is een must bij het herstellen van lichamelijke klachten.

Als fysiotherapeut en manueel therapeut help ik je graag om je klacht te beoordelen en samen een gericht en realistisch plan van aanplak te maken op weg naar herstel.

Afgelopen vijftien jaar heeft in het teken gestaan om mezelf als gezondheidsprofessional te ontwikkelen tot een gedreven manueel therapeut. Het toepassen van (nieuwe) wetenschappelijk kennis in de dagelijkse praktijk vind ik belangrijk. Naast werken in de eerstelijns patiëntenzorg, heb ik me afgelopen jaren ontwikkeld in het docentschap binnen de fysiotherapie en manuele therapie. Vijf jaar heb ik lesgegeven op een HBO instelling voor aankomende fysiotherapeuten en sinds 2011 geef ik les op een masteropleiding aan fysiotherapeuten die zich specialiseren in binnen de fysiotherapie en/of manuele therapie.

Daardoor is kennis geactualiseerd en vind ik het leuk om complexe materie te reduceren tot de kern, zowel voor de cliënt, student als collega. Mijn speciale interesse ligt bij klachten aan de wervelkolom en het schoudergewricht. Ook cliënten met complexe(re) gezondheidsproblemen zijn meer dan welkom.

Ik werk graag nauw samen met collega sportfysiotherapeuten en psychosomatische fysiotherapeuten binnen De Fysioclub alsmede huisartsen en medisch specialisten. Met mijn gezin en 2 kinderen woon ik in Amersfoort. Ik vind het heerlijk om te ontspannen aan en op het water en te zeilen op (klassieke) zeilschepen

eelko.barnhoorn@fysioclub.nl
Eelko Barnhoorn

Life is riding a bicycle, to keep your balance you must keep moving!

Gespecialiseerd in Manuele therapie
BIG nummer: 59050560704

Heb jij klachten?

Dan ben ik de therapeut die jou kan helpen om weer fit te worden!