Boks & Relax trainingen bij MTC de Fysioclub

MTC de Fysioclub biedt meer dan alleen bewegen. In samenwerking met het revalidatiecentrum Medinello bieden wij Boks & Relax trainingen aan voor iedereen die wilt bewegen én ontspannen. In deze unieke training ga je aan de slag met vechtsporttechnieken in combinatie met yoga en mindfulness. De training is voor iedereen die gezond wilt blijven of stress ervaart. De lessen zijn opgezet door ervaren fysiotherapeuten die je tijdens de training zullen begeleiden. Zo krijg je individuele aandacht en doe je alleen de oefeningen die voor jou haalbaar zijn.

 • Een Boks & Relax training bestaat uit een combinatie van actief bewegen en rustmomenten
 • De trainingen zijn veilig en worden aangepast op jouw persoonlijke situatie
 • De vechtsportelementen binnen de training zullen bestaan uit verschillende trap- en stoottechnieken op kussens of stootzakken

Hoe ziet de training eruit?

Een Boks & Relax training bestaat uit een combinatie van actief bewegen en rustmomenten. Je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen en intensief te bewegen aan de hand van technieken uit het boksen en taekwondo. Vervolgens ga je aan de slag met het leren van ademhalingstechnieken en yoga om weer tot rust te komen. Er wordt heen en weer geswitcht tussen een hoge en lage hartslag, inspanning en ontspanning.

De vechtsportelementen binnen de training zullen bestaan uit verschillende trap- en stoottechnieken op kussens of stootzakken. In de lessen komen de volgende thema’s aan bod:

 • Balans tussen belasting en belastbaarheid
 • Mentaal sterker worden door fysieke inspanning
 • Mindset
 • Kracht en uithoudingsvermogen
 • Energiebalans

Het doel is om technieken te leren die je ook thuis kunt toepassen wanneer je bijvoorbeeld gestresst bent, werkdruk ervaart of spannings- en burn-outklachten hebt. Door het leren van verschillende yoga- en ademhalingstechnieken, kun je hier beter mee leren omgaan en stress verminderen. Naast dat de training dus een sportieve activiteit biedt, leer je ook meer over ontspanning.

De trainingen worden onder andere gegeven door zesvoudig Nederlands kampioen taekwondo en fysiotherapeut Liza Mauritz. Met haar ervaring in zowel de vechtsporttechniek als fysiotherapie legt zij uit hoe je een balans kunt vinden tussen in- en ontspanning. De trainingen zijn veilig en worden aangepast op jouw persoonlijke situatie.

Wekelijkse sessies MTC Amersfoort

De Boks & Relax trainingen vinden elke donderdag plaats op MTC de Fysioclub in Amersfoort.

 • Donderdag: 18:00 tot 19:00
 • Donderdag: 19:00 tot 20:00
 • Zaterdag: 09:00 tot 10:00

De prijzen zijn hetzelfde als de medische fitness uren. Meer hierover op onze tarieven pagina. Het is mogelijk om een los abonnement voor de Boks & Relaxtraining te nemen. Ook kun je deelnemen met het ‘Gezond blijven’ abonnement van De Fysioclub. Een maandabonnement kost €40,00.

Meer weten of aanmelden voor dit programma? We vertellen je er graag meer over. Bel 033-4531677, mail naar administratie@mtcdefysioclub.nl of maak gebruik van het aanmeldformulier.