Sporters gezocht voor onderzoek ‘return to performance’

Wanneer is een sporter met letsel aan de onderste extremiteit klaar om terug te keren naar zijn/haar sport en op zijn/haar oude niveau te presteren? Moet de sporter negatief scoren op provocatietesten, voldoende kracht en stabiliteit hebben in sprongvormen/sprongtesten of is een goede score op een bepaalde vragenlijst al voldoende? Een hele interessante onderzoeksvraag waar hopelijk volgend jaar wat meer duidelijkheid over kan worden gegeven.

 

Binnen de opleiding Sportfysiotherapie aan de SOMT gaat Mitchell Viset, fysiotherapeut bij De Fysioclub, samen met 2 mede sportfysiotherapeuten i.o. proberen te achterhalen of de IPRRS-vragenlijst (Injury Psychological Readiness to Return to Sport Scale) een voorspellende factor is of een sporter zijn oude sportniveau kan blijven uitvoeren 6 maanden na sporthervatting.

Hiervoor is hij op zoek naar 9 sporters nodig die op het punt staan om zijn/haar sport weer op te pakken na goedkeuring van jouw fysiotherapeut. Voor dit onderzoek worden er diverse vragenlijsten en perfomancetesten afgenomen. En zal ongeveer 90 minuten in beslag nemen. De testen moeten worden afgenomen voordat de sporter daadwerkelijk heeft getraind/een wedstrijd gespeeld.

(verkorte) Inclusiecriteria:

  • Leeftijd 18-45 jaar op het moment van testen
  • Letsel aan de onderste extremiteit (heup, bovenbeen, knie, onderbeen, enkel) eenzijdig
  • Sport is high-impact met draaibewegingen vanuit onderlichaam (dus geen hardlopen!)
  • Minimaal 1x per week sport beoefenen (wedstrijd of training)
  • Nog niet teruggekeerd naar sport (nog niet meegetraind/ wedstrijd gespeeld)

Periode van testen: november 2019 – maart 2020
Locatie: Stevinstraat 1, Amersfoort
Aanmelden kan eenvoudig door een mail te sturen naar Mitchell, via mitchell.viset@fysioclub.nl.