Intensieve samenwerking orthopedie en fysiotherapie geeft het beste resultaat

Revalideren na knie-, schouder- en heuprevalidatie? FysioZorgplan regio Eemland. In Nederland worden steeds meer knie-, schouder- en heupoperaties uitgevoerd, onder meer door de vergrijzing en een toename van het aantal sportletsels. Omdat het eindresultaat van zo’n operatie voor een belangrijk deel wordt bepaald door het behandelproces is er behoefte aan goede programma’s.

FysioZorgplan

Het FysioZorgplan is een postoperatief behandelprogramma voor specifieke knie-, schouder- en heupaandoeningen. Bij het FysioZorgplan is de inhoud van het behandelprogramma van begin tot eind, stap voor stap, in kaart gebracht en ligt bij aanvang vast. Het revalidatieprogramma wordt uitgevoerd door geselecteerde Pluspraktijken die, naast uitstekende expertise en ruime ervaring, beschikken over de juiste accommodatie om u te kunnen begeleiden bij het herstel. MTC zorgcentra verzorgen o.a. de revalidatie van een aantal postoperatieve indicaties voor de afdeling orthopedie van het Meander Medisch Centrum.

Regionaal testcentrum

MTCZorg is regionaal testcentrum en verzorgt pre- en postoperatief met speciale test- en meetinstrumenten een aantal metingen, om zo de effecten en het resultaat van uw revalidatie in kaart te brengen.

Programma

Afhankelijk van uw knie-, schouder- of heupaandoening kan dit behandelprogramma 1 tot 9 maanden duren. Door de heldere structuur van het behandelprogramma en het regelmatig uitvoeren van metingen, zijn de fysiotherapeut en orthopedisch chirurg in staat het behandelprogramma nauwgezet te volgen, de effecten te evalueren en 'op maat' aan te passen.

Bij het FysioZorgplan werken de orthopedisch chirurgen van het Meander Medisch Centrum en de fysiotherapeuten van geselecteerde Pluspraktijken zeer nauw met elkaar samen. Intensief contact en afstemming van de behandeling direct na de operatie en bij de gezamenlijke controles, zorgen ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt.

U werkt, onder begeleiding van gespecialiseerde professionals, één tot meerdere keren per week aan het herstel van uw knie-, schouder of heup. Het behandelprogramma kent een duidelijke opbouw dat persoonlijk op u is afgestemd. Na verloop van tijd merkt u, dat u steeds hogere eisen aan uw lichaam kunt stellen. Die ervaring zorgt ervoor dat de behandelingen niet alleen nuttig zijn, maar ook steeds leuker worden.

Vergoeding

Met Achmea Zorgverzekeringen zijn afspraken gemaakt. Achmea Zorgverzekeringen vergoed het programma van FysioZorgplan vanuit de basis- en aanvullende verzekering. Voor informatie over vergoedingen en uw zorgverzekering kunt u altijd contact opnemen met de administratie van MTCZorg (033-4531677).

Gratis MTC vervoerservice

Na operaties mag u doorgaans niet zelf rijden en bent u in de eerste periode qua vervoer aangewezen op uw partner, buurman of een taxi. MTCZorg heeft een eigen gratis vervoerservice; MTC Shuttle Service een unieke 'haal- en brengservice' naar de fysiotherapeut in de MTCZorg centra.

Cliënten van MTC kunnen in speciale gevallen gratis gebruik maken van de MTC Shuttle Service. MTC biedt deze mogelijkheid aan cliënten die vanwege hun medische indicatie te weten status na operatie, niet in staat zijn om zelfstandig naar het centrum te komen. Ook dat is service van MTC!

De MTC Shuttle Service wordt uitsluitend aangeboden bij een beperkt aantal indicaties (post-operatief) en op vastgestelde tijdstippen. Enkele voorbeelden van post-operatieve indicaties zijn: nieuwe heup (total hip), nieuwe knie (total knee), kruis­bandoperatie (VKB/AKB), meniscusoperatie (meniscectomie) en schouderoperaties.

Direct aanmelden

U wilt zorgeloos na een operatie revalideren bij MTC? MTCZorg werkt zonder wachtlijst, u kunt dus snel terecht. Neem telefonisch contact op met MTCZorg (033-4531677) of maak gebruik van het aanmeldformulier.

We vertellen u graag meet over fysiotherapie en we hebben een reeks e-books geschreven om u te helpen bij uw revalidatieproces.