MTC start nieuw ZwangerFit programma

Voor zwangere vrouwen, die op een verantwoorde en eigentijdse manier iets aan lichaamsbeweging willen gaan/ blijven doen, is het nieuwe ZwangerFit® programma bij MTC Zuid de perfecte oplossing. Vanaf deze zomer start dit nieuwe programma o.l.v. Marleen v.d. Brug,(fysiotherapeut, master manueel therapeut en docent ZwangerFit) op onze locatie in Amersfoort Zuid.

Zwanger en sporten?

Door weinig bewegen neemt niet alleen de fitheid van het hele lichaam af, maar ook de belastbaarheid van de bekkenbodem en de andere spieren rondom het bekken. Bewust aanspannen van deze spieren, met het handhaven van een goede houding, zijn een voorwaarde om het lichaam zo lang mogelijk fit en sterk te houden tijdens de zwangerschap. Dit geeft niet alleen meer kracht tijdens de bevalling, maar ook na de bevalling zal de aangeleerde actieve controle over de bekkenbodem eerder terugkomen.

MTC ZwangerFit programma

Het MTC ZwangerFit® programma bestaat uit een actieve training gebaseerd op persoonlijke doelen. Een combinatie van cardiotraining op de nieuwste trainingsapparatuur, gerichte oefeningen voor de bekkenbodem, ontspanningsoefeningen en houdingstraining in groepsverband.

Vanaf week 12 van jouw zwangerschap tot aan de bevalling kun je deelnemen en vanaf de 4de week na de bevalling tot 9 maanden daarna kun je deelnemen aan het programma.

Informatie

Benieuwd of het MTC ZwangerFit® programma iets voor jou is? Lees dan de nieuwe MTC ZwangerFit brochure op onze website of bel met MTC.

ZwangerFit start medio september, de inschrijving hiervoor is gestart. Aanmelding kan eenvoudig via het digitale aanmeldformulier.

zwangerfit programma amersfoort