MTC de Fysioclub Amersfoort vernieuwt fysiotherapie met cloud-technologie

MTCZorg Amersfoort vernieuwt fysiotherapie Amersfoort met cloud-technologie

Begeleiding bij revalidatie binnen en buiten de praktijk met innovatie Technogym

AMERSFOORT, 20 FEBRUARI 2014. MTCZorg Amersfoort werkt aan de zorg van morgen. Het Medisch Training Centrum beschikt als een van de eerste gezondheidsinstellingen in Nederland over ‘mywellness cloud’ van Technogym. Deze technologie maakt een nieuwe manier van fysiotherapie mogelijk, door de lichamelijke activiteiten van cliënten zowel binnen als buiten de fysiotherapiepraktijk digitaal te registreren. Via smartphone, tablet en pc hebben cliënten en therapeuten altijd en overal toegang tot hun revalidatieprogramma’s.

Technogym, wereldwijd toonaangevend producent van fitness en wellness toepassingen, ontwikkelde mywellness om gebruikers een online omgeving te bieden waar zij inzicht hebben in hun lichamelijke activiteiten. MTCZorg zet de technologie in om doelgerichte en kostenbesparende revalidatieprogramma’s te bieden aan cliënten met uiteenlopende klachten. De cloud-oplossing van Technogym maakt MTCZorg tot een vooraanstaande fysiotherapiepraktijk, waar cliënten zowel binnen als buiten de praktijk intensieve begeleiding krijgen.

MTCZorg registreert de individuele revalidatieprogramma’s en prestaties van cliënten digitaal in Technogym’s mywellness cloud. De trainingsapparaten in de Amersfoortse praktijk synchroniseren de inspanningen van cliënten automatisch, nadat zij via een touchscreen zijn ingelogd op een persoonlijk profiel. Buiten het trainingscentrum registreren cliënten hun lichamelijke activiteiten met de mobiele app van Technogym. Zo ontstaat een compleet beeld van alle fysieke inspanningen die cliënten verrichten tijdens hun revalidatieproces

Grotere motivatie en betrokkenheid

'Met mywellness van Technogym spelen we heel bewust in op technologische veranderingen in de zorg', zegt Ludwig van der Kuijl van MTCZorg. 'Cliënten zijn steeds kritischer, terwijl er hoge eisen worden gesteld aan gezondheidsinstellingen. Met deze eHealth oplossing kunnen wij onze cliënten nog meer betrekken bij hun revalidatie en beter begeleiden en motiveren. Niet alleen in onze fysiotherapiepraktijk, maar ook wanneer zij thuis, onderweg of op vakantie aan hun revalidatie willen werken.'

De therapeuten van MTCZorg beantwoorden vragen van cliënten via de smartphone app en gebruiken daarbij instructievideo’s en voorbeeldoefeningen. Ook kunnen zij cliënten online uitdagen met competities en challenges. De technologie is gekoppeld aan sociale netwerken zoals Facebook en Twitter en aan veelgebruikte lifestyle tracking apps zoals MapMyFitness, RunKeeper en Withings. Cliënten kunnen al hun fysieke inspanningen en de voortgang van het revalidatieproces hierdoor eenvoudig delen met anderen.

Professionele zorg voor brede doelgroep

MTCZorg verbreedt haar mogelijkheden met de nieuwe technologie. Van der Kuijl legt uit: 'Wij kunnen nu online communities opzetten en competities en challenges starten. Dit is aantrekkelijk voor sportverenigingen met speciale trainingsbehoeften of blessures, voor bedrijven met aandacht voor de gezondheid van hun medewerkers en voor doelgroepen met specifieke lichamelijke klachten, zoals ouderen, of kinderen met overgewicht. Wij willen onze programma’s gaan aanbieden aan een grote groep mensen.'

Technogym werkt wereldwijd, samen met pioniers in de gezondheidszorg zoals MTCZorg Amersfoort, aan programma’s en technologieën die mensen stimuleren om meer te bewegen. Technogym verwacht dat de mywellness technologie ontwikkelaars in de zorg zal inspireren tot het benutten van nieuwe mogelijkheden.

Over Technogym

Wellness company Technogym werd opgericht in 1983 in het Italiaanse Cesena, door huidige president Nerio Alessandri. Tegenwoordig telt het bedrijf meer dan 2.000 werknemers. Technogym creëert, ontwerpt en ontwikkelt innovatieve fitnessapparatuur en draagt haar inspirerende wellness filosofie al meer dan 25 jaar wereldwijd uit. Technogym was official supplier van de Olympische Spelen in Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008 en Londen 2012 en is partner van talloze prestigieuze internationale sportteams, waaronder het Ferrari F1-team en voetbalclubs AC Milan, Chelsea, Ajax en Feyenoord.

Fysiotherapie met cloud technologie