Joint Forces – blessure preventie AMHC

De Fysioclub maakt zich hard voor preventie van (sport)blessures. Samen met de Amersfoortse Mixed Hockey Club is De Fysioclub gestart met Joint Forces, een programma gericht op blessure preventie. Meerdere studies tonen aan dat jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar een fors verhoogd risico lopen op het krijgen van knieblessures, in het bijzonder van de voorste kruisband.

Joint Forces is volledig ‘evidence-based’

Het programma bestaat uit een evidence-based test en trainingsprogramma. Middels de test kan een risicometing gedaan worden of de sporter een vergroot risico loopt op het oplopen van een knieblessure.

Het trainingsprogramma bevat een warming-up waardoor de kans op een knieblessure met 50% afneemt. Naast blessurepreventie zorgt deze warming-up ook voor een verbeterde bewegingskwaliteit en daarmee vaak ook voor een betere prestatie.

Het programma Joint Forces wordt in de regio Amersfoort e.o. exclusief aangeboden door MTC de Fysioclub, in samenwerking met hockeyclub AMHC. Zie de officiƫle website van Joint Forces of neem contact op met Amber Jagtenberg voor extra informatie.

MTC de Fysioclub sportspreekuur AMHC

Wist u dat MTC de Fysioclub een gratis inloopspreekuur heeft voor leden van AMHC? Aanmelden kan via deze link.