Informatiebijeenkomst over artrose

Op 13 november organiseren we bij MTC de Fysioclub een informatiebijeenkomst over artrose. In deze blog vind je meer informatie.

Op 13 november organiseren we bij MTC de Fysioclub van 18:30 tot en met 20:00 een informatiebijeenkomst over artrose. Tijdens deze bijeenkomst gaan we nader in op het nieuwe stepped care-programma. Dit programma is gebaseerd op de ‘BART-strategie’, wat staat voor Behandelstrategie Artrose. Uit onderzoek bleek deze strategie effectief en succesvol.

Stepped care-programma

Het stepped care programma bestaat uit een intake en twee informatiebijeenkomsten waarbij een fysiotherapeut, diëtiste en psycholoog voorlichting geven. De patiënt wordt hierbij gewezen op de mogelijkheden van zelfmanagement. Zo kan bijvoorbeeld de leefstijl worden aangepast maar wordt er ook ingegaan op pijnmanagement en het vergroten van de spierkracht. Het doel is om de patiënt in vier fases de juiste behandeling op het juiste moment te geven.

We hopen met het stepped-care programma een goede begeleiding te kunnen bieden en nodigen u dan ook graag uit voor de bijeenkomst. Mocht u vragen hebben omtrent dit bericht, laat het ons dan gerust weten.

De bijeenkomst vindt plaats op locatie Amersfoort op Dataweg 2A.

Informatiebijeenkomst over artrose - MTC de Fysioclub