Ilse Remie versterkt team MTCZorg

MTCZorg een manueel therapeut rijker. Ilse Remie, fysiotherapeut en master manueel therapeut, is het team komen versterken en stelt zich aan u voor.

Per 1 februari 2014 ben ik werkzaam  als fysio -en manueel therapeut bij MTC.

Voor mij staat MTC voor een innoverende en toonaangevende praktijk met veel aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen. Bij MTC wordt zoveel mogelijk volgens de laatste evidentie gewerkt. Verder draagt de open communicatie binnen het team bij aan de complete en effectieve zorg die MTC aanbiedt .

Binnen MTC is bewegen een significant onderdeel van het behandeltraject. Ik kan mij in deze filosofie goed vinden omdat sporten een belangrijk onderdeel is van mijn leven. Ik ben opgegroeid met turnen en tennis en momenteel richt ik mij met name op kickboksen. De voorliefde voor sport vertaalt zich naar een grote interesse in (sport gerelateerde) orthopedische klachten van het houdings –en bewegingsapparaat. Na eerst de studie fysiotherapie te hebben afgerond heb ik voor verdere verdieping de Master Manuele Therapie aan de SOMT in 2012 behaald.

Als manueel therapeut ben je als geen ander in staat (complexe) gezondheidsproblemen als gevolg van stoornissen in het houdings –en bewegingsapparaat (zowel wervelkolom als extremiteiten) te behandelen. Behalve dat deze functiestoornissen pijn en stijfheid veroorzaken in en rondom gewrichten of zenuwstructuren, kan hier als gevolg van ook klachten optreden in andere delen van het lichaam. Als manueel therapeut leer je deze relaties te zien en te behandelen.

Samen met de patiënt ga ik op zoek naar de oorzaak van de pijn, worden de klachten en de ontstaanswijze inzichtelijke gemaakt en uiteraard wordt er een patiënt specifiek behandelplan opgesteld. Naast het opheffen van (gewrichts)stoornissen bestaat dit behandelplan uit goede instructies, begeleiding,  adviezen en trainingen om de balans terug te vinden tussen belasting en belastbaarheid, want; “The stronger you are, the better you feel!”

Ilse Remie