Het In Balans trainingsprogramma

Het aantal valincidenten bij ouderen neemt ieder jaar toe. 30% van de thuiswonende ouderen valt minimaal eenmaal per jaar. Na een valincident moeten veel ouderen in het ziekenhuis worden behandeld voor een breuk of een blessure. Daarnaast ontwikkelen de meeste ouderen na een valincident valangst. Hierdoor worden zij minder actief en hebben minder zelfvertrouwen om de activiteiten van het dagelijks leven uit te voeren.

Sinds deze maand biedt MTC de Fysioclub een nieuw valpreventie programma (voor ouderen) aan met goede resultaten: het In Balans trainingsprogramma.

In Balans is een groepsinterventie. De cursus bestaat uit enkele voorlichtingsbijeenkomsten en een beweegprogramma. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten maken we u bewust van valrisico’s en balansverstoring en geven we u meer informatie over het voorkomen van een val. Het beweegprogramma is gebaseerd op Tai Chi en is gericht op het verbeteren van de algehele fitheid, spierkracht en balans en biedt gerichte training voor opstaan en lopen.

Dit trainingsprogramma is geschikt voor zelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder die zich onzeker op de been voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al vaker zijn gevallen.

Wilt u meer informatie over ons nieuwe trainingsprogramma? Kijk voor meer informatie op onze pagina over valpreventie programma ouderen.

In Balans trainingsprogramma MTC