De challenge met een boodschap

MTCZorg strijdt samen met cliënten tegen overgewicht bij kinderen.

In april gaan sport- en gezondheidscentra in heel Nederland samen met hun cliënten de strijd aan tegen overgewicht bij kinderen. Onder het motto Let’s Move for a Better World genereren leden gedurende een maand zoveel mogelijk MOVEs voor hun centrum door maximaal te bewegen. MTCZorg Amersfoort mengt zich in de strijd. Het centrum waar na een maand tijd de meeste MOVEs zijn verzameld, ontvangt een cheque ter waarde van vijfduizend euro, te besteden aan een programma om obesitas bij kinderen tegen te gaan.

De campagne Let’s Move for a Better World ondersteunt wereldwijd het belang van lichaamsbeweging voor kinderen met obesitas. Dit groeiende maatschappelijke probleem heeft in een groot aantal landen verstrekkende gevolgen voor de gezondheid van kinderen. In Nederland is een op de tien kinderen (10%) en bijna een kwart van de jongeren (22%) inactief (TNO, Convenant Gezond Gewicht december 2013). Let’s Move for a Better world is een samenwerking tussen fitnessclubs over de hele wereld en Technogym, toonaangevend fabrikant van fitness en wellness toepassingen.

Sport- en gezondheidscentra verspreid door heel Nederland, waaronder MTCZorg Amersfoort, zijn uitgerust met cardioapparatuur van Technogym die de trainingsresultaten van gebruikers registreren. Zodra cliënten in beweging komen, worden hun activiteiten omgezet naar MOVEs. Hoe langer en intensiever deelnemers bewegen, des te meer MOVEs zij genereren voor MTCZorg Amersfoort en des te groter de bijdrage aan een gezondere wereld. Tijdens Let’s Move for a Better World wordt de actuele stand in de strijd bijgehouden op digitale schermen in de clubs. Leden kunnen hun persoonlijke prestaties eenvoudig delen met vrienden en bekenden via sociale media.

Let’s Move for a Better World is van start gegaan op donderdag 3 april 2014. Als de cliënten en leden van MTCZorg Amersfoort in een maand tijd de meeste MOVEs weten te genereren, dan ontvangt het centrum een cheque ter waarde van vijfduizend euro. Het winnende centrum kan dit bedrag besteden aan het ontwikkelen van een bewegingsprogramma voor kinderen, of doneren aan een non-profit organisatie naar keuze die zich in Nederland inzet in de strijd tegen obesitas bij kinderen.

Let’s move!

Wil jij ook bijdragen aan een gezondere wereld en in actie komen in de strijd tegen overgewicht bij kinderen? Daag jezelf uit, meld je aan bij MTCZorg Amersfoort en Let’s Move for a Better World!