Amfors actief met MTC gezondheidsprogramma

AMERSFOORT –  De Amfors Groep, het leer-werkbedrijf voor regio Amersfoort, start in september met de pilot ‘Forza Amfors’. Via dit beweegprogramma wordt er gewerkt aan een lange termijn gedragsverandering bij Amfors medewerkers die nu nog onvoldoende bewegen volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Het doel van deze pilot is het verbeteren van de individuele fysieke activiteit.

Productiecapaciteit vergroten

In de pilot doen circa dertig medewerkers mee. Zij zijn werkzaam in het Amfors Productiebedrijf. Bert Zetzema, directeur Amfors Productiebedrijf licht de ‘Forza Amfors’ toe: 'Amfors streeft ernaar door actievere en gezondere medewerkers het ziekteverzuim terug te dringen en zo de productiecapaciteit te vergroten. Niet alleen ons bedrijf en onze klanten profiteren hiervan, ook de medewerkers zijn beter af. Zij worden fitter en gezonder en kunnen daardoor meer aan. Als deze pilot goed verloopt, gaan we het programma breder inzetten in ons bedrijf.'

Meer bewegen

Amfors en MTC trekken samen op in dit beweegprogramma. Zetzema: 'Gedurende zestien weken wordt de fysieke activiteit, bewegingsvaardigheid en belastbaarheid van onze medewerkers getraind onder begeleiding van een vitaliteits- en beweegcoach van MTC. De deelnemers leren begrijpen en aanvoelen hoeveel bewegen en welke bewegingen goed voor hen zijn. De oefeningen hebben een sterke relatie met het werk en het algemeen dagelijks leven. Zo houden we de drempel om meer te bewegen laag.' Edwin van den Broek van MTC Amersfoort vult aan: 'Het beweegprogramma bij Amfors is uniek, zelfs voor ons. Alles wordt intern gefaciliteerd. Zo komen beweegfaciliteiten op de werkvloer te staan en wordt meer bewegen gedurende de zestien weken als doelstelling opgenomen in het afdelingsbeleid.

Dit zorgt voor structurele aandacht. Er zijn allerlei stimulansen in het programma opgenomen, waaronder een beweegmaatje en objectieve metingen. Dit laatste wordt gerealiseerd door een draagbaar apparaatje (Technogym MyWellnesskey) meet levensstijl, lichamelijke activiteit en gestructureerde oefeningen. Deze gegevens helpen de medewerkers te motiveren.'

Nederlandse Norm Gezond Bewegen

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een zittende levensstijl een belangrijke risicofactor vormt voor ernstige ziektes. Om een goede gezondheid te behouden is het gewenst tenminste vijf dagen per week tenminste dertig minuten per dag lichaamsbeweging te hebben. Het gaat hier minimaal om lichaamsbeweging met een redelijke intensiteit waardoor de hartslag en ademhaling hoger wordt. Denk hierbij aan stevig doorwandelen, iets harder op de pedalen trappen of eens flink achter de hond aanrennen.

Benieuwd wat MTC voor uw bedrijf kan betekenen? Contact dan met Ludwig van der Kuijl, partner Medisch Training Centrum B.V., via info@mtc-amersfoort.com, 033 453 16 77

Over Amfors

De Amfors Groep is het leer-werkbedrijf voor de regio Amersfoort. Wij bieden zinvol werk in een van onze bedrijven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wanneer mogelijk zoeken we voor hen (weer) een passende arbeidsplaats bij een werkgever in de regio. Via opleidingen, leer-werktrajecten en innovatieve samenwerkingsverbanden bieden wij hen een kans op een duurzame toekomst op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer informatie op www.amfors.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anita van den Heuvel, medewerker Communicatie van Amfors, via heuvel@amfors.nl, 033 – 422 49 23 of 06 – 2240 3408.