5 redenen om te gaan boksen

Tegenwoordig hoef je zeker geen onbevreesde durfal meer te zijn om je te wagen aan een stoere sport als boksen. Bij De Fysioclub kan iedereen boksen op zijn of haar eigen niveau en er zijn genoeg redenen om hiermee te beginnen.

Uithoudingsvermogen

Ten eerste is boksen een goede manier om aan je uithoudingsvermogen te werken. Tijdens een bokstraining ben je eigenlijk een intervaltraining aan het doen. Een bepaalde periode van intensief bewegen wordt steeds afgewisseld met een periode van rust. Hierdoor bouw je conditie op en zul je merken dat je steeds sneller hersteld tussen de sets door.

Kracht opbouwen

Naast een verbeterde conditie zul je ook merken dat je door het boksen sterker wordt en kracht opbouwt. Tijdens de verschillende stoot- en traptechnieken wordt veel kracht gevraagd van zowel het boven- als het onderlichaam. Daarnaast worden in de training vaak specifieke krachtoefeningen voor het boksen gedaan (denk bijvoorbeeld aan een explosieve push-up).

Afvallen

Heb je als doel om af te vallen? Ook dan is een bokstraining uitermate geschikt. Tijdens een training kun je tot wel 600 kcal verbranden! Je zult fitter, strakker en slanker worden.

Mentale kracht

Naast al deze fysieke voordelen is boksen ook nog eens erg goed om mentaal sterker te worden en bewuster om te gaan met je eigen lichaam. Je leert je eigen fysieke en mentale grenzen kennen, verleggen of misschien juist wel beter aangeven.

Ontspanning

Als laatste is het boksen een middel om te ontspannen door inspanning. Een uurtje boksen kan ervoor zorgen dat je even lekker je hoofd leeg kan maken en met vernieuwde energie de deur uit kan stappen!

Meedoen?

Zin om een keer mee te doen met een Boks&Relax training bij De Fysioclub? Je bent van harte welkom! Iedere donderdagavond wordt er een training gegeven van 18.00 tot 19.00 en van 19.00 tot 20.00.

Aanmelden voor een gratis proefles kan door de mailen naar liza@mtcdefysioclub.nl.