Marathon Amersfoort

Op 10 juni is de Marathon van Amersfoort geweest. Tijdens dit evenement hebben wij twee verzorgingsarea’s bemannen met (sport)fysiotherapeuten van De Fysioclub. Hier kun je terecht voor paramedische zorg bij blessures.

Op deze pagina zijn tips te vinden ter voorbereiding op de Marathon van Amersfoort 2019. Schrijf jij je in?

We staan voor je klaar

Ook in de aanloop van het evenement staan wij graag voor je klaar! Heb je vragen over de marathon of (dreigende) sportblessures? De Fysioclub biedt alle deelnemers van de Marathon van Amersfoort kosteloos blessurescreening aan. Deze vindt iedere maandagavond plaats van 19:00 tot 20:00 op onze locatie op de Databankweg.

Je kunt je aanmelden voor de blessurescreening via ons telefoonnummer 033-4531677, het aanmeldformulier op deze pagina of onze chat. Voor die laatste kun je een afspraak voorbereiden door te reageren in de chat met 'Marathon Amersfoort' of in de chat te klikken in het menu op ‘Marathon Amersfoort’.

Ook kun je je ter voorbereiding aanmelden voor de loopgroep van De Fysioclub. Als lid van de loopgroep loop je samen met De Fysioclub de Marathon van Amersfoort. We hebben Fysioclub loopgroepen op de volgende afstanden:

  • 5 km
  • 10 km
  • 21 km (halve marathon)
  • 42 km (hele marathon)

De Fysioclub

De Fysioclub beschikt over een ervaren en veelzijdig team van (sport)fysiotherapeuten. Het team stelt alles in het werk om je te helpen jouw doelstellingen te realiseren. De Fysioclub verzorgt bij veel regionale sportverenigingen de sportmedische begeleiding van sporters. Meerdere (top)sporters gingen jou voor.

Altijd dichtbij

Je kunt altijd terecht bij De Fysioclub, ongeacht het probleem waar je contact voor opneemt. We hebben ruime openingstijden en vele locaties waar je ons kunt vinden. We begeleiden jou graag naar daar waar je wilt komen. Voor elke hulpvraag hebben we de expertise in huis om jou te bieden wat je nodig hebt.

De Fysioclub krijgt je fit en houdt je fit. Met elke dag tips om blessures in jouw sport te voorkomen, oefeningen om je conditie op peil te houden en advies over gezonde voeding.

MTC de FysioclubTips en adviezen bij het lopen van een marathon

Om je goed voor te bereiden op het lopen van een marathon zullen we voorzien van goede tips die mogelijke blessures kunnen voorkomen. We verwijzen je ten eerste graag naar de volgende 2 websites om zo je training te starten met een goede warming up:

Tevens geven we in de onderstaande video's enkele tips en adviezen bij het lopen van een marathon.

Ademhaling tijdens hardlopen

Hoeveel moet ik drinken tijdens het hardlopen

Zo loop je een (halve) marathon nog prettiger