Kinderfysiotherapie in Amersfoort

Meld je aan voor een Kinderfysiotherapie behandeling in Amersfoort

Kinderfysiotherapie in Amersfoort

De kinderfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van het kind tussen de 0 en 19 jaar. Daarnaast heeft de kinderfysiotherapeut kennis van psycho-sociale factoren en taal- en leerproblemen die samenhangen met deze motorische ontwikkeling. In onze Kinderfysioclub werken gespecialiseerde hulpverleners die specifieke zorgprogramma’s hanteren om kinderen te behandelen en te begeleiden.

Waarom naar de kinderfysiotherapeut?

Zodra er bij kinderen een vertraagde of afwijkende ontwikkeling is, kunnen er extra oefening of andere vaardigheden nodig zijn om dingen aan te leren. Het is belangrijk, nodig en raadzaam om de afwijkingen in de ontwikkeling vroegtijdig te signaleren, te diagnosticeren en te behandelen.


Hoe ouder het kind wordt, hoe meer vaardigheden nodig zijn om aan de eisen van de omgeving te voldoen. Als het kind moeilijker meekomt in het bewegend functioneren kan dat het zelfbeeld van het kind negatief beïnvloeden.


Kinderfysiotherapie Amersfoort bij MTC de Fysioclub

Wanneer komt de kinderfysiotherapeut in beeld?

De meeste kinderen ontwikkelen zich op een natuurlijke manier. Bij sommige kinderen wordt er door een ouder of verzorger, jeugdarts of leerkracht gesignaleerd dat een kind in zijn ontwikkeling belemmerd wordt. Dat de ontwikkeling vertraagd of afwijkend verloopt. Het kind zal dan naar een huisarts, orthopedagoog, psycholoog of andere (para)medicus gaan. Een traject bij de kinderfysiotherapeut kan dan het vervolg zijn.

MTC de Fysioclub

Bij MTC de Fysioclub, voorheen MTC zorg, doen wij er alles aan om jou de best mogelijke zorg te verlenen. Wij helpen je ‘beter worden’ en ‘gezond te blijven’. Wij beschikken over verschillende therapeuten, zoals een fysiotherapeut in Amersfoort of manueel therapeut, die begrip hebben voor jouw persoonlijke situatie en de kennis hebben om jou te helpen. Met welke reden je ook komt, wij bieden een complete en professionele oplossing.

Zo kunnen wij je helpen om te revalideren na een ingrijpende operatie maar kun je ook bij ons terecht om fit te blijven tijdens je zwangerschap of voor kinderfysiotherapie. Onze behandelingen hebben vaak een multidisciplinaire aanpak, waarbij verschillende specialisaties worden gecombineerd. Hieronder vallen bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie en manuele therapie.

Kim Mertens Fysiotherapeut, manager Kinderfysioclub

Kim Mertens

Kinderfysiotherapeut

Maak nu een afspraak voor een Kinderfysiotherapie behandeling in Amersfoort bij MTC de Fysioclub


Wat onze klanten zeggen

De therapeuten weten je altijd goed te motiveren om de huiswerk oefeningen te blijven doen.

Heb absoluut baat bij behandeling en tips om van mijn nek- schouderklachten af te komen.

Er hangt een goede sfeer en er wordt echt naar je geluisterd.

Begeleiding gehad tijdens en na mijn zwangerschap voor bekkenklachten. Goede expertise en gezellig om te kunnen sporten in een groep.

Deskundig. Professioneel. Klantgericht. Vriendelijk

Mijn doel is sporten en lijnen tegelijk en dat is zeker gelukt.​ Met de goede begeleiding van Huub & Thomas sport ik nog steeds met plezier en wil ik nog wat afvallen.​

Zeer professioneel en een uitstekende begeleiding, nemen de tijd voor je, bij vragen is er altijd een duidelijke en begrijpbare uitleg. Ik ben zeer tevreden.

Na een pijnlijke start na een totale nieuwe knie operatie, heb ik in de revalidatie mijn hindernissen overwonnen op verschillende vlakken