Kinderfysiotherapie in Amersfoort

Meld je aan voor een Kinderfysiotherapie behandeling in Amersfoort

Kinderfysiotherapie in Amersfoort

De kinderfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van het kind tussen de 0 en 19 jaar. Daarnaast heeft de kinderfysiotherapeut kennis van psycho-sociale factoren en taal- en leerproblemen die samenhangen met deze motorische ontwikkeling. In onze Kinderfysioclub werken gespecialiseerde hulpverleners die specifieke zorgprogramma’s hanteren om kinderen te behandelen en te begeleiden.

Waarom naar de kinderfysiotherapeut?

Zodra er bij kinderen een vertraagde of afwijkende ontwikkeling is, kunnen er extra oefening of andere vaardigheden nodig zijn om dingen aan te leren. Het is belangrijk, nodig en raadzaam om de afwijkingen in de ontwikkeling vroegtijdig te signaleren, te diagnosticeren en te behandelen.


Hoe ouder het kind wordt, hoe meer vaardigheden nodig zijn om aan de eisen van de omgeving te voldoen. Als het kind moeilijker meekomt in het bewegend functioneren kan dat het zelfbeeld van het kind negatief beïnvloeden.


Kinderfysiotherapie Amersfoort bij MTC de Fysioclub

Wanneer komt de kinderfysiotherapeut in beeld?

De meeste kinderen ontwikkelen zich op een natuurlijke manier. Bij sommige kinderen wordt er door een ouder of verzorger, jeugdarts of leerkracht gesignaleerd dat een kind in zijn ontwikkeling belemmerd wordt. Dat de ontwikkeling vertraagd of afwijkend verloopt. Het kind zal dan naar een huisarts, orthopedagoog, psycholoog of andere (para)medicus gaan. Een traject bij de kinderfysiotherapeut kan dan het vervolg zijn.

MTC de Fysioclub

Bij MTC de Fysioclub, voorheen MTC zorg, doen wij er alles aan om jou de best mogelijke zorg te verlenen. Wij helpen je ‘beter worden’ en ‘gezond te blijven’. Wij beschikken over verschillende therapeuten, zoals een fysiotherapeut in Amersfoort of manueel therapeut, die begrip hebben voor jouw persoonlijke situatie en de kennis hebben om jou te helpen. Met welke reden je ook komt, wij bieden een complete en professionele oplossing.

Zo kunnen wij je helpen om te revalideren na een ingrijpende operatie maar kun je ook bij ons terecht om fit te blijven tijdens je zwangerschap of voor kinderfysiotherapie. Onze behandelingen hebben vaak een multidisciplinaire aanpak, waarbij verschillende specialisaties worden gecombineerd. Hieronder vallen bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie en manuele therapie.

Kim Mertens Fysiotherapeut, manager Kinderfysioclub

Kim Mertens

Kinderfysiotherapeut

Maak nu een afspraak voor een Kinderfysiotherapie behandeling in Amersfoort bij MTC de Fysioclub


  Wat onze klanten zeggen

  Heb absoluut baat bij behandeling en tips om van mijn nek- schouderklachten af te komen.

  Vanwege een beperkte schouder functie met een partiële ruptuur van de pees van de supra spinanus in behandeling gekomen bij Ilse Hornman, die uitblonk in deskundigheid, diagnostiek en training met een zeer tevredenstellend resultaat. Daarnaast is zij ook een zeer empatisch behandelaar.

  Er hangt een goede sfeer en er wordt echt naar je geluisterd.

  De therapeuten weten je altijd goed te motiveren om de huiswerk oefeningen te blijven doen.

  Prettige praktijk met uitstekende, betrokken fysiotherapeuten. Waar het ook eerlijk wordt gezegd als er met de therapie geen verbetering ( meer) te behalen valt.

  Mijn fysiotherapeut ervaar ik als vriendelijk, kundig en duidelijk in zijn aanpak. De communicatie met De Fysioclub verloopt altijd prettig.

  Deze manueel therapeut en schouderspecialist heb ik als zeer deskundig ervaren:Hij is helder, duidelijk en eerlijk vanaf het eerste begin. We hadden direct een klik. Mijn therapeut is zeer gedreven en ook nog eens een heel fijn mens.