Gezond aan het werk met MTC de Fysioclub

Fitte en vitale medewerkers zijn van groot belang voor de resultaten van uw organisatie. Een daling in verzuim levert u flinke besparingen op en zorgt ervoor dat uw organisatie optimaal kan presteren. Ook voor werknemers zelf kan langdurig verzuim forse financiële consequenties hebben. MTC is uw partner als het gaat om de vitaliteit en inzetbaarheid van uw medewerkers. Met een team van gedreven professionals (arbeids- en bedrijfsfysiotherapeuten, arbeidspsychologen en vitaliteitscoaches) is MTCWerkt sinds 2000 dé expert op het gebied van arbeidsfunctioneren.

Niet alleen bieden we programma’s om medewerkers fit en gezond te houden, we zijn ook graag uw partner als het aankomt op re-integratie van medewerkers.

Onze aanpak levert resultaat op: MTCWerkt

MTCWerkt biedt medewerkers en bedrijven de benodigde middelen voor hun gezondheids- en verzuimmanagement. Het maakt medewerkers fitter, houdt ze gezond, voorkomt verzuim bij klachten en maakt direct werk van snel herstel. MTCWerkt kent drie hoofdpijlers:

  1. MTCWerkt Weer     : Voor snel en duurzaam re-integreren.
  2. MTCWerkt Gezond: Voor medewerkers met klachten of dreigend verzuim. Voor optimale arbeidsbelastingen.
  3. MTCWerkt Topfit   : Voor optimaal presteren.

MTC werkt vraaggestuurd en wil daarmee voldoen aan de persoonlijke wensen en behoeften van de klant. Maatwerk dus. In onderstaand schema een overzicht van de meest voorkomende diensten die worden ingezet bij bedrijven en Arbodiensten.

Klik hier voor het volledige overzicht MTCwerkt

MTCWerkt levert aantoonbare meerwaarde. Samen met de opdrachtgever stellen wij vooraf prestatie-indicatoren op. We zijn overtuigd van onze meerwaarde en maken daarom graag afspraken over het gewenste resultaat. Zo geloven we er in dat met onze interventies de arbeidsgerelateerde klachten aan het bewegingsapparaat minstens gehalveerd worden binnen één jaar.

Enkele resultaten:

  • MTCWerkt behaalt in meer dan 85% de vooraf vastgestelde doelstellingen;
  • MTCWerkt wordt gemiddeld gewaardeerd met een 8.9 als ervaren tevredenheid;
  • Meer dan 75% van de medewerkers met verzuim is binnen 3 weken volledig aan het werk;
  • MTCWerkt behaalt bij haar vitaliteitstrajecten aanzienlijk resultaat op het gebied van bewegen, afvallen, ervaren fitheid en gedragsverandering.

Effectieve aanpak bij herstel

Voor klachten aan het bewegend functioneren, chronische aandoeningen en psychische klachten, variërend van enkelvoudige tot en met meervoudige problematiek biedt MTCWerkt resultaatgerichte behandelprogramma’s, mono- of multidisciplinair. MTC richt zich daarbij steeds op duurzame oplossingen, door oorzaken direct aan te pakken en door middel van een gedragsmatige aanpak. De inzet van MTCWerkt sluit nauw aan op uw verzuimbegeleiding of de inzet van bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen.

MTCWerkt behoort tot de absolute top in de behandeling van klachten aan het bewegend functioneren. Dat zijn bijvoorbeeld rug-, bekken-, knie- en schouderklachten. Behalve lichamelijke klachten kunt u bij MTCWerkt ook terecht voor psychische problematiek, zoals overspannenheid, burnout, stress, angst en depressie. We stellen de mens centraal en streven naar de beste oplossing op economisch verantwoorde wijze. Onze aanpak is menselijk en plezierig, een ervaring die jaarlijks zo´n 3500 tevreden cliënten kunnen beamen. Onze werkwijze is helder en resultaatgericht. Daarbij doen wij ook een beroep op de eigen activiteiten en inzet van onze cliënten. Het gaat er immers om de herstelmogelijkheden maximaal te benutten.

Snelheid

MTCWerkt kent geen wachtlijsten en één actie is voldoende om het herstelproces in gang te zetten. Wij maken binnen 24 uur een afspraak met de medewerker voor een intake of voor de start van een programma.

Meer weten?

Edwin van den Broek vertelt u graag meer over de aanpak van MTCWerkt. Mail direct edwin@mtczorg.nl

Direct online aanmelden