Fysiotherapie na schouderoperatie Amersfoort en Leusden

Revalideren na schouderoperatie in Amersfoort of Leusden? Een schouderprothese, een operatie  bij een impingement of bij een instabiele schouder (bankart repair, artroscopie refixatie labrum). Kies dan voor het FysioZorgplan regio Eemland. Intensieve samenwerking tussen orthopedie en fysiotherapie geeft namelijk het beste resultaat. 

Schouderrevalidatie Amersfoort en Leusden

De schouder is een mobiel gewricht en bestaat uit een kleine kom en een relatief grote kop zodat grote bewegingsuitslagen mogelijk worden, echter de botten bieden weinig steun aan elkaar. De bovenarm (humerus) vormt samen met het sleutelbeen (clavicula) en het schouderblad (scapula) de schoudergordel. Deze 3 botstukken kunnen samen deze grote bewegingsuitslagen van onze armen garanderen. De stabiliteit van de schoudergordel is voor een groot deel afhankelijk van de omringende spieren en pezen (cuff musculatuur).

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen plotseling (bijvoorbeeld door een trauma) of geleidelijk aan ontstaan. Soms worden de klachten veroorzaakt door structurele overbelasting van uw schouder. Vooral het langdurig herhalen van bewegingen kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken. Schouderklachten kunnen ook gepaard gaan met nekklachten.

De aanpak van MTC

Schouderklachten kunnen erg pijnlijk zijn en u behoorlijk beperken in het dagelijks leven. Bij MTC gaan we hiermee direct aan de slag. Vanzelfsprekend beginnen we met een goede analyse van uw schouderklacht. De MTC professional is in staat om volgens de laatste evidentie, gericht onderzoek te doen naar de oorzaak van uw schouderklacht. Het onderzoek kan indien nodig worden aangevuld met echodiagnostiek bij MTC, waardoor meer informatie kan worden verkregen over uw schouderprobleem. Dit doen we met de meest moderne apparatuur en meetinstrumenten.

Op basis van de analyse ontwikkelen we samen met u een behandelplan voor uw schouderklacht. MTC wil samen met u tijdsgebonden en persoonlijke behandeldoelen opstellen, zodat elk behandeltraject een duidelijk begin- en eindpunt heeft. Zo weet u wat u kunt en mag verwachten en kunnen we gericht aan deze doelen werken tijdens de behandelingen. MTC staat voor een actieve aanpak! Om de beste resultaten te behalen wordt er ook van u een actieve inzet gevraagd. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan.

Gedurende uw programma wordt u begeleid door een MTC professional. Afhankelijk van uw klacht worden behandelingen gegeven in de oefenzaal of in een aparte behandelruimte.

FysioZorgplan

Het FysioZorgplan is een postoperatief behandelprogramma voor specifieke knie-, schouder- en heupaandoeningen. Bij het FysioZorgplan is de inhoud van het behandelprogramma van begin tot eind, stap voor stap, in kaart gebracht en ligt bij aanvang vast. Het revalidatieprogramma wordt uitgevoerd door geselecteerde Pluspraktijken die, naast uitstekende expertise en ruime ervaring, beschikken over de juiste accommodatie om u te kunnen begeleiden bij het herstel. MTC zorgcentra, op verschillende plaatsen in Amersfoort en Leusden, verzorgen o.a. de revalidatie van een aantal postoperatieve indicaties voor de afdeling orthopedie van het Meander Medisch Centrum.

Regionaal testcentrum

MTCZorg is regionaal testcentrum en verzorgt voorafgaand aan de operatie en na de operatie met speciale test- en meetinstrumenten een aantal metingen, om zo de effecten, voortgang en het resultaat van uw revalidatie in kaart te brengen en te monitoren.

Programma

Afhankelijk van uw schouderaandoening kan dit behandelprogramma 16 tot 36 weken duren. Door de heldere structuur van het behandelprogramma en het regelmatig uitvoeren van metingen, zijn de fysiotherapeut en orthopedisch chirurg in staat het behandelprogramma nauwgezet te volgen, de effecten te evalueren en 'op maat' aan te passen.

Bij het FysioZorgplan werken de orthopedisch chirurgen van het Meander Medisch Centrum en de fysiotherapeuten van geselecteerde Pluspraktijken zeer nauw met elkaar samen. Intensief contact en afstemming van de behandeling direct na de operatie en bij de gezamenlijke controles, zorgen ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt.

U werkt, onder begeleiding van gespecialiseerde professionals, één tot meerdere keren per week aan het herstel van uw knie. Het behandelprogramma kent een duidelijke opbouw dat persoonlijk op u is afgestemd. Na verloop van tijd merkt u, dat u steeds hogere eisen aan uw lichaam kunt stellen. Die ervaring zorgt ervoor dat de behandelingen niet alleen nuttig zijn, maar ook steeds leuker worden.

Wat zijn de EXTRA voordelen van het FysioZorgplan?

  • Gratis uitleen van oefenapparatuur.
  • Extra overleg met u en de medisch specialist in het centrum.
  • Snelle start van het behandelprogramma door gespecialiseerde (schouder) fysiotherapeuten en manueel therapeuten.
  • Zorg dichtbij huis en tevens gratis haal- en brengservice.

Vergoeding

Met Achmea Zorgverzekeringen zijn afspraken gemaakt. Achmea Zorgverzekeringen vergoedt het programma van FysioZorgplan vanuit de basis- en aanvullende verzekering.

Gratis MTC vervoerservice

Na operaties mag u doorgaans niet zelf rijden en bent u in de eerste periode qua vervoer aangewezen op uw partner, buurman of een taxi. MTCZorg heeft een eigen gratis vervoerservice; MTC Shuttle Service een unieke 'haal- en brengservice' naar de fysiotherapeut in de MTCZorg centra.

Cliënten van MTC kunnen in speciale gevallen gratis gebruik maken van de MTC de Fysioclub shuttleservice. MTC biedt deze mogelijkheid aan cliënten die vanwege hun medische indicatie te weten status na operatie, niet in staat zijn om zelfstandig naar het centrum te komen. Ook dat is service van MTC!

De MTC Shuttle Service wordt uitsluitend aangeboden bij een beperkt aantal indicaties (post-operatief) en op vastgestelde tijdstippen. Enkele voorbeelden van post-operatieve indicaties zijn: nieuwe heup (total hip), nieuwe knie (total knee), kruis­bandoperatie (VKB/AKB), meniscusoperatie (meniscectomie) en schouderoperaties.

Direct aanmelden

U wilt zorgeloos na een operatie revalideren bij MTC? MTCZorg werkt zonder wachtlijst, u kunt dus snel terecht. Neem telefonisch contact op met MTCZorg (033-4531677) of maak gebruik van het aanmeldformulier.